Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Australianul Neil Robertson este noul campion mondial la snooker

Australianul Neil Robertson este noul campion mondial la snooker

Australianul Neil Robertson este noul campion mondial la snooker
Sursa foto: neil robertson
04 Mai 2010   •   14:48

Campionatul mondial de snooker de la Crucible a luat sfârşit, iar câştigătorul este australianul Neil Robertson. Sportivul de la antipozi este primul non-britanic care câştigă turneul în ultimii 30 de ani. Robertson l-a învins în finală pe scoţianul Graeme Dott cu scorul de 18-13.
Meciul Robertson - Dott a durat până la ora locală 1 noaptea şi a fost unul dificil pentru amândoi jucătorii. În cele din urmă, australianul şi-a stăpânit mai bine nervii, în special în jocul 29, unul care a durat nu mai puţin de 50 de minute. Cea de-a patra sesiune s-a dovedit decisivă, Dott greşind de mai multe ori şi neputând reveni în joc.
O competiţie umbrită de suspendarea liderului John Hiddings pentru suspiciunea că ar fi primit mită ca să piardă mai multe meciuri, Mondialul de la Crucible a fost câştigat de un jucător clasat doar pe locul 9 în clasamentul mondial, în vârstă de 28 de ani. Robertson a sărbătorit victoria, prima din carieră, cu mama care venise special cu avionul din Australia în a doua zi a finalei, potrivit Eurosport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: campionat mondial
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close