Antena 3 CNN Sport Alte sporturi CM de Scrimă. Echipa României a câştigat medalia de aur în proba masculină de sabie

CM de Scrimă. Echipa României a câştigat medalia de aur în proba masculină de sabie

CM de Scrimă. Echipa României a câştigat medalia de aur în proba masculină de sabie
Sursa foto: rares dumitrescu
08 Oct 2009   •   18:27

Echipa României de sabie a obţinut joi medalia de aur în ultimul act de la Campionatele Mondiale de Scrimă din Antalya. Românii au trecut în finală de Italia, cu 45-44, după ce în semifinale învinsese Ungaria, cu scorul de 45-39.

Echipa condusă de Rareş Dumitrescu, medaliat deja cu argint la aceste campionate, a reuşit în semifinală victoria cea mai detaşată, după ce în prealabil trecuse cu mai mare dificultate de Germania şi Franţa.

Rareş Dumitrescu (medalia de argint la individual), Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir au întâlnit Italia în finală, după ce adversarii lor au dispus de Rusia în semifinale, cu scorul de 45-43.

Până a ajunge în finală, echipa României a trecut de primul tur deoarece n-a avut adversar, de turul doi în dauna Germaniei (45-42), în sferturile de finală au învins Franţa cu 45-41, iar în semifinală au trecut de maghiari cu 45-39. Merită menţionat faptul că echipa Germaniei, învinsă de echipa noastră, îl are în componenţă pe Nicolas Limbach, care l-a bătut pe Rareş Dumitrescu în finala probei de sabie individual, câştigând medalia de aur.
Fetele, învinse de Italia în ultimele secunde în sferturi
În concursul pe echipe pentru fete, sportivele noastre au ratat joi calificarea în semifinale. Româncele au avut ghinionul de a întâlni reputata echipă a Italieni, naţiunea cu cele mai multe medalii la aceste Campionate Mondiale. Cu toate acestea, fetele au făcut un meci foarte bun în sferturi şi au pierdut cu 31-32, adversarele punctând decisiv în ultimele secunde ale ultimei runde.
Echipa României a fost formată din Ana Maria Brânză (campioană olimpică la Beijing), Simona Alexandru, Iuliana Măceşanu şi Anca Măroiu, în timp ce pentru adversare au luptat Bianca Del Carretto, Nathalie Moellhausen, Francesca Quondamcarlo şi Cristiana Cascioli.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scrima turcia spada
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close