Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Focuri de armă în loc de artificii: Jucător de baseball, acuzat de crimă în Republica Dominicană

Focuri de armă în loc de artificii: Jucător de baseball, acuzat de crimă în Republica Dominicană

Focuri de armă în loc de artificii: Jucător de baseball, acuzat de crimă în Republica Dominicană
04 Ian 2011   •   11:52

Cunoscutul jucător de baseball Alfredo Simon, din Republica Dominicană, s-a predat poliţiei după ce a fost acuzat că a împuşcat mortal un om în timpul sărbătoririi Anului Nou. Simon a fost acuzat că l-a omorât pe Michel Castillo, în vârstă de 25 de ani, şi că l-a rănit pe fratele acestuia de 17 ani, în oraşul Luperon, din nord-estul Republicii Dominicane.

Avocatul jucătorului a spus că acesta a tras câteva focuri în aer de bucurie, dar că nu crede să îi fi împuşcat pe cei doi bărbaţi.

Simon, în vârstă de 29 de ani, este component al formaţiei Baltimore Orioles, în SUA, iar poliţia a anunţat iniţial că el va fi condamnat pentru crimă, pentru ca apoi procurorul Victor Mueses să declare pentru Associated Press că probele indică o condamnare mai uşoară pentru omucidere prin imprudenţă.

"Versiunea pe care o avem este că a existat o dispută între două femei, iar el a încercat să le despartă trăgând un foc, care l-a rănit pe tânăr în braţ şi acelaşi glonţ a ajuns în pieptul decedatului", a declarat procurorul.

Avocatul lui Simon, Carlos Olivares, a declarat că al său client a tras focuri la întâmplare în aer, alături de alţi tineri localnici şi că nu crede ca Simon să fie responsabil pentru împuşcarea lui Castillo în piept. "Am predat arma poliţiei pentru ca să fie făcute toate testele balistice necesare", a declarat avocatul.

El a adăugat că bărbatul decedat era un văr al lui Simon şi că cei doi erau apropiaţi. În Republica Dominicană este o tradiţie ca de Anul Nou să se tragă în aer focuri de armă.


×
Subiecte în articol: Republica Dominicana
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close