Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Ediţia din 2009 a Trofeului Carpaţi la handbal feminin, anulată

Ediţia din 2009 a Trofeului Carpaţi la handbal feminin, anulată

Ediţia din 2009 a Trofeului Carpaţi la handbal feminin, anulată
Sursa foto: handbal feminin
16 Sep 2009   •   14:48

Secretarul general al FR Handbal, Mihai Marinescu a declarat miercuri, pentru Mediafax, că ediţia din acest an a Trofeului Carpaţi la handbal feminin, care urma să se desfăşoare la Cluj-Napoca, a fost anulată.
"Din cauza componenţei grupei noastre la Campionatul Mondial din China, dar şi a datelor de desfăşurare a meciurilor şi a faptului că trebuie să plecăm mai devreme în China, am fost nevoiţi să renunţăm la organizarea Trofeului Carpaţi de la Cluj. Am anunţat oficial şi din timp pe toată lumea. Să nu uităm că au mai intervenit şi cele două jocuri oficiale din luna octombrie, în preliminariile CE din 2010", a declarat Mihai Marinescu.

Trofeul Carpaţi la handbal feminin s-a desfăşurat timp de 10 ani consecutiv la Cluj-Napoca, ediţia din 2009 urmând să fie a 11-a. Programat de obicei spre finalul lunii noiembrie, turneul de la Cluj a fost înlocuit pentru echipa României, cu unul în Norvegia, dar care se va desfăşura mai devreme, între 19 şi 23 noiembrie. După disputarea meciurilor din Norvegia, naţionala feminină va reveni în ţară şi va pleca spre China, unde în 1 decembrie va debuta Campionatul Mondial.

Programul meciurilor României în grupa a 5-a:

5 decembrie (ora 23.15) - România-Chile

6 decembrie (03.15) - România-Japonia

7 decembrie (03.15) - România-Ungaria

9 decembrie (03.15) - România-Tunisia

10 decembrie (01.15) - România-Norvegia.

Între 12-15 decembrie se vor disputa meciurile din grupele principale, în 17 decembrie, partidele pentru locurile 5-12, în 18 decembrie semifinalele, iar în 20 decembrie, finalele pentru medaliile de bronz şi aur.

Naţionala feminină a României se va reuni în 17 septembrie la Bucureşti, iar după câteva zile de pregătire va pleca în Danemarca, la Cupa Mondială. Singurele straniere din lotul antrenat de Radu Voina - extrema Cristina Vărzaru (Viborg HK) şi interul Carmen Amariei (FCK Handbold) - vor face joncţiunea cu naţionala direct în Danemarca, în 21 septembrie, din cauză că sunt angrenate cu echipele de club în competiţiile nordice interne.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: handbal feminin campionatul mondial
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close