Antena 3 CNN Sport Ciprian Tătăruşanu, retragere de la echipa naţională printr-o scrisoare emoţionantă

Ciprian Tătăruşanu, retragere de la echipa naţională printr-o scrisoare emoţionantă

Ciprian Tătăruşanu, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Româniai, a vorbit despre retragere şi a anunţat că face pasul înapoi de la naţională printr-o scrisoare emoţionantă publicată de Federaţia Română de Fotbal (FRF).

Ciprian Tătăruşanu, retragere de la echipa naţională printr-o scrisoare emoţionantă
Sursa foto: Facebook / Echipa națională de fotbal a României
de Alin Tarnovschi    |    19 Noi 2020   •   13:44

Potrivit FRF, Ciprian Tătăruşanu a debutat în anul 2010 pentru naţionala României şi a apărat poarta timp de 11 ani, fiind participant la EURO 2016 şi căpitan al tricolorilor.

Tătăruşanu are la activ 73 de meciuri pentru naţională şi devine ocupantul locului 17 în clasamentul all-time al jucătorilor cu meciuri pentru România, la egalitate cu Cosmin Contra.

Pentru a-şi anunţa retragerea de la echipa naţională, Ciprian Tătăruşanu a scris o scrisoare emoţionantă, scrisoare ce a fost publicată pe site-ul FRF.ro.

"Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!", a scris Ciprian Tătăruşanu.

×
Subiecte în articol: Ciprian Tatarusanu FRF

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close