Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen şi-a asigurat matematic cel de-al 24-lea titlu de campioană a Germaniei

Bayern Munchen şi-a asigurat matematic cel de-al 24-lea titlu de campioană a Germaniei

Bayern Munchen şi-a asigurat matematic cel de-al 24-lea titlu de campioană a Germaniei
Sursa foto: Foto: bild.de
de M.T.    |    25 Mar 2014   •   23:13

Bayern Munchen a devenit pentru a 24-a oară campioană a Germaniei, asigurându-şi titlul din punct de vedere matematic cu şapte etape înainte de finalul sezonului.

Este pentru prima dată în istoria Bundesligii când o echipă reuşeşte să câştige titlul în luna martie.

Neînvinşi în actuala ediţie de campionat, bavarezii au obţinut a 19-a victorie consecutivă, 3-1 în deplasare cu Hertha Berlin, şi au un avans de 25 de puncte faţă de următoarea clasată, Borussia Dortmund, care nu a reuşit decât o remiză, scor 0-0, pe teren propriu în derbyul Ruhr-ului cu Schalke 04.

„Cu cât câştigăm campionatul mai repede, cu atât mai bine”, a spus Pep Guardiola, antrenorul lui Bayern, la conferinţa de presă care a prefaţat duelul de la Berlin.

Elevii săi nu i-au oferit însă motive de îngrijorare şi conduceau cu 2-0 după doar un sfert de oră de joc, graţie golurilor marcate de Toni Kroos şi Mario Gotze.

Gazdele au încercat să revină şi au marcat la mijlocul reprizei a doua, prin Adrian Ramos, care a transformat un penalty, însă Franck Ribery a refăcut diferenţa de două goluri şi a stabilit rezultatul final în minutul 79.

Odată cu atingerea primului obiectiv al sezonului, Bayern se poate concentra pe celelalte două. Campioana din Bundesliga este calificată în semifinalele Cupei Germaniei, unde va juca împotriva lui FC Kaiserslautern, şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, fază a competiţiei în care va întâlni pe Manchester United.

Dacă va reuşi să cucerească toate cele tei trofee, Bayern Munchen va repeta performanţa din stagiunea precedentă şi va deveni prima echipă după AC Milan în 1990 care îşi apără cu succes titlul de campioană a Europei.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close