Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Borussia Dortmund a învins cu 2-0 pe Bayern Munchen şi a cucerit Supercupa Germaniei

Borussia Dortmund a învins cu 2-0 pe Bayern Munchen şi a cucerit Supercupa Germaniei

Borussia Dortmund a învins cu 2-0 pe Bayern Munchen şi a cucerit Supercupa Germaniei
de M.T.    |    13 Aug 2014   •   22:56

Borussia Dortmund a debutat cum nu se poate mai bine în noul sezon, reuşind să câştige Supercupa Germaniei, după ce a învins cu 2-0 pe teren propriu pe Bayern Munchen.

Este al cincilea succes în această competiţie pentru Borussia şi al doilea consecutiv, echipa antrenată de Jurgen Klopp cucerind trofeul şi în 2013, tot după o victorie cu Bayern.

Cu o echipă din care au lipsit multe piese importante, dar în care şi-au făcut debutul Sebastian Rode, puştiul de 17 ani Gianluca Gaudino, Jaun Bernat, dar şi fostul atacant al Borussiei, Robert Lewandowski, campioana Germaniei nu a făcut faţă iureşului galben-negru, elevii lui Klopp dominând meciul cu autoritate şi ratând numeroase ocazii.

Deşi pentru Dortmund au evoluat şi noile achiziţii Matthias Ginter şi Ciro Immobile, diferenţa a fost făcută de doi jucători transferaţi vara trecută, armeanul Henrikh Mkhitaryan şi gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang.

Mkhitaryan a deschis scorul în prima repriză, în minutul 23, cu un şut violent din interiorul careului, pentru ca Aubameyang să stabilească rezultatul final în minutul 62, cu o lovitură de cap imparabilă.

Jucătorul african a sărbătorit într-un mod inedit golul care a pecetluit succesul echipei sale, acoperindu-şi faţa cu o mască de Spiderman, gest pe care l-a explicat la finalul întâlnirii: „Fiul meu s-a născut astăzi şi mi-am dorit să înscriu pentru el”.

„Am avut multe absenţe şi destui jucători accidentaţi, deci nu a fost deloc uşor. Încă suntem în mijlocul pregătirilor pentru noul sezon”, a declarat Philipp Lahm pentru ZDF, la sfârşitul meciului.

În 2013, Borussia începea sezonul cu un strălucitor 4-2 în faţa lui Bayern, însă, la finalul stagiunii, bavarezii au sărbătorit dubla campionat-Cupa Germaniei. Rămâne de văzut dacă istoria se va repeta.

×
Subiecte în articol: Borussia Dortmund Bayern Munchen
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close