Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj câştigă Supercupa la penaltyuri, după un 1-1 "războinic" cu Urziceni (VIDEO)

CFR Cluj câştigă Supercupa la penaltyuri, după un 1-1 "războinic" cu Urziceni (VIDEO)

CFR Cluj câştigă Supercupa la penaltyuri, după un 1-1 "războinic" cu Urziceni (VIDEO)
Sursa foto: unirea cfr cluj
26 Iul 2009   •   23:49

Două echipe care, împreună, au patru trofee câştigate în ultimii doi ani şi-au disputat duminică un trofeu care nu fusese, până atunci, câştigat decât de echipe din Bucureşti. Campioana Unirea Urziceni şi deţinătoarea Cupei României au jucat pe un stadion aproape gol, iar prima repriză a părut şi ea la fel. Goală de fotbal. Încă de la debutul meciului fotbaliştii s-au evidenţiat prin jocul care a depăşit limita acceptată. Şi, cum arbitrul nu s-a sfiit să arate cartonaşe, 10 din cei 22 de jucători care au păşit pe teren în prima parte au intrat la cabine "îngălbeniţi".
Prima fază importantă a meciului a venit în minutul 4 şi a fost un cartonaş roşu reclamat de Dan Petrescu după ce Cadu l-a lovit, spun ialomiţenii intenţionat, pe Brandan în faţă cu cotul. Arbitrul nu a văzut, iar jocul a devenit şi mai dur. Şuturile lui Bilaşco şi Brandan din lovitură liberă au fost singurele ocazii ale Unirii, care a fost surprinsă de câteva ori în apărare din cauza mobilului Culio.
Surpriza pentru Unirea a venit tot de la arbitru, care l-a trimis în tribunele Giuleştiului după proteste îndelungate, iar acest lucru nu a prins deloc bine echipei sale, care a primit imediat gol. La un corner de pe stânga, căpitanul Cadu, revenit după operaţia la genunchi suferită în aprilie, a venit bine la colţul lung şi a înscris cu concursul lui Bordeanu, care a deviat mingea în plasă.

Repriza secundă a început cum nu se putea mai bine pentru ialomiţeni, care parcă au ieşit din vestiare cu cu determinarea unor lei. Elevii lui Dan Petrescu au început să atace în valuri şi, cum CFR-iştii nu au avut calitate la intrările din preajma careului, dând adversarilor multe lovituri libere periculoase. Chiar aşa a şi marcat Unirea, în minutul 50, când Frunză a "deranjat păianjenul" de la vinclu cu o lovitură liberă de lunetist, trimisă cu piciorul stâng.

Tot Unirea a rămas echipa mai periculoasă din acest moment, iar Frunză a fost iar aproape de a-l învinge pe Nuno Claro în două rânduri. CFR a încercat să mute decisiv prin intrarea lui Trică, dar Ruiz a fost cel care a fost la doar câţiva centimetri ce un gol important, în minutul 73. Conceicao a mai făcut două schimbări, introducându-i pe Dubarbier şi Yssouf Kone, iar aceştia au făcut o fază de mare spectacol în minutul 83. Cei doi, probabil aflaţi pe bancă în minutul 1 probabil pentru a fi menajaţi, au combinat frumos, argentinianul trimiţând mingea pe sus la Kone după o cursă bună, iar masivul atacant a trimis mingea, din semifoarfecă, în transversala porţii lui Cătălin Grigore, rămas spectator. Finalul, însă, parcă era predestinat, iar meciul a mers în prelungiri.
Oboseala acumulată în meciurile amicale şi-a spus, însă, cuvântul, iar consistenţa atacului celor două echipe a scăzut în prelungiri. Echipele nu au putut să îşi creeze mari ocazii şi fazele tensionate au venit, cum altfel, din faulturi dure, suportate mai des de jucătorii Unirii. Nimeni nu s-a mirat când, în minutul 114, Ciprian Deac a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost trimis mai devreme la duşuri, pentru un fault dur la Valeriu Bordeanu. În minutul 118, Unirea a avut un gol anulat corect pentru motiv de ofsaid, iar centralul Georgian Ionescu a fluierat sfârşitul meciului. Totul urma să se decidă la loviturile de departajare.
La "moartea subită", doar trei fotbalişti au reuşit să înscrie deşi s-au executat toate loviturile, Alcantara, Bilaşco şi Cadu. Căpitanul formaţiei din Gruia este, de altfel, cel care a transformat lovitura decisivă, trimiţând trofeul la Cluj-Napoca.

Echipele trimise pe teren de cei doi antrenori:
-CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin - Dani - Culio, Peralta - Deac, Ruiz, Mara
Rezerve: Stăncioiu, Mureşan, Leao, Trică, Dubarbier, Kone, Traore
-Unirea Urziceni: Grigore - Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu - Apostol, Parasschiv, Brandan, Frunză - Bilaşco, Rusescu
Rezerve: Tudor, Mehmedovic, Pădureţu, Onofraş, Dănălache, Epaminonda Nicu, Ricardo
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close