Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo-CFR Cluj 1-0. Dinamoviştii revin pe primul loc, după ce Dolha a fost ?calul bun? al ?câinilor? (VIDEO)

Dinamo-CFR Cluj 1-0. Dinamoviştii revin pe primul loc, după ce Dolha a fost ?calul bun? al ?câinilor? (VIDEO)

Dinamo-CFR Cluj 1-0. Dinamoviştii revin pe primul loc, după ce Dolha a fost ?calul bun? al ?câinilor? (VIDEO)
Sursa foto: emilian dolha
02 Mai 2009   •   23:32

Dinamo şi CFR Cluj nu este un derby clasic, dar întâlnirea dintre cele două formaţii câştigă uşor teren în rândul ?conflictelor? clasice. Doar cele trei puncte ale victoriei erau importante. Dinamo dorea să îşi confirme poziţia de lider, în vreme ce CFR visa încă la titlu.
Cum Unirea Urziceni a câştigat vineri în faţa Gloriei Bistriţa, dinamoviştii nu mai au voie să calce greşit. Fiecare meci trebuie tratat ca fiind cel decisiv pentru luarea campionatului.
În minutul 7, Pereira a greşit o minge simplă în propriul careu, Dănciulescu a profitat şi a trimis spre poartă, iar Mureşan a scos de pe linia porţii, pentru că Nuno Claro era ieşit dintre buturi.
În minutul 15, Dinamo a cerut o lovitură de la 11 metri după un duel între Boştină şi Tony, dar arbitrul israelian a lăsat jocul să continue, spre nemulţumirea bucureştenilor. Şi clujenii au reclamat un penalty, în minutul doi al prelungirilor primei reprize, după un contact între Moţi şi Diego Ruiz, dar şi de această dată arbitrul a lăsat jocul să continue.
Victoria a fost mare pentru Dinamo, care revine pe prima poziţie, trecând de Unirea Urziceni. Scorul a fost deschis de Marius Niculae în minutul 32, dar reuşita sa a fost anulată de brigada de arbitri pe motiv de ofsaid.
La doar cinci minute, dinamoviştii beneficiază de un penalty pentru henţ în careu, dar Niculae ratează lovitura.

În minutele de final ale primei reprize, Dănciulescu a profitat de gafa lui Hugo Alcantara şi a reluat din 11 metri printre picioarele lui Nuno Claro.

1-0

CFR-ul a intrat mai determinată în repriza a doua, dar Dinamo s-a mobilizat bine în defensivă.
Aproape de finalul meciului, în minutul 70, Dolha s-a accidententat după o intervenţie la şutul lui Culio, din lovitură liberă. De altfel deja din prima jumătate de oră, portarul dinamovist s-a ciocnit cu un clujean şi a evitat să mai degajez. Deşi cu dureri evidente, Dolha a luptat să rămână pe teren, deşi Mircea Rednic l-a trimis la încălzire pe Florin Matache, ultimul portar al formaţiei din Ştefan cel Mare.
După meci, Dolha avea să declare la Antena1 că în Ardeal se spune că ?un cal bun ori orbeşte ori şchioapătă. Se pare că am fost calul bun în seara asta?. Întrebat dacă a fost erou după ce a jucat cu dureri pe aproape toată durata meciului, portarul a replicat: ?toţi am fost eroi în seara asta. Important este că suntem pe primul loc unde merităm?.
Spre finalul partidei au izbucnit şi incidentele, Kone şi Tamaş fiind eliminaţi. În ultimul minut, Frangipane şi Veljovici au trecut pe lîngă egalare, Dolha având două parade de zile mari.



Antonio Conceicao a surprins prin faptul că nici măcar nu l-a convocat pentru acest joc pe argentinianul Sebastian Dubarbier, care era de obicei titular la clujeni. De asemenea, portughezul a ales să joace cu Gabriel Mureşan fundaş central, deşi acesta este mijlocaş, iar pe banca de rezervă se aflau doi stoperi autentici, Galiassi şi Dario Flores.
În acest meci a debutat pentru CFR Cluj atacantul Rade Veljovic, cel care a fost transferat în această iarnă de ardeleni. Jucătorul nu mai fost folosit până acum de niciun unul dintre antrenorii lui CFR Cluj, fie că a fost vorba de Duşan Uhrin sau Antonio Conceicao.

După reuşita din acest meci, Ionel Dănciulescu a ajuns la cota 11 în acest sezon de Liga I şi l-a egalat astfel pe colegul său din atac, Marius Niculae. Cei doi, împreună cu Florin Costea (Universitatea Craiova), se află pe locul trei în clasamentul golgheterilor, ei fiind depăşiţi de Gigel Bucur (FC Timişoara) şi Juliano Spadacio (Rapid), care au câte 14, respectiv 13 reuşite.
În urma acestui rezultat, Dinamo a revenit pe primul loc în clasament, cu 58 de puncte, la două puncte de Unirea Urziceni şi la 3 de FC Timişoara. De partea cealaltă, CFR Cluj a rămas pe locul 5, cu 48 de puncte, la egalitate cu Steaua, cele două formaţii fiind despărţite de golaveraj.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucuresti CFR Cluj Marius Niculae
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close