Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Iaşiul aproape salvat de la retrogradare. Poli Iaşi - Gaz Metan Mediaş 2-0 (VIDEO)

Iaşiul aproape salvat de la retrogradare. Poli Iaşi - Gaz Metan Mediaş 2-0 (VIDEO)

Iaşiul aproape salvat de la retrogradare. Poli Iaşi - Gaz Metan Mediaş 2-0 (VIDEO)
Sursa foto: cristiano bergodi
16 Mai 2009   •   18:54

Poli Iaşi şi-a asigurat prin victoria cu Gaz Metan în proporţie de 99% locul şi în sezonul viitor din Liga I. Echipa lui Cristiano Bergodi a reuşit să suporte profesionist presiunea adversarilor neputincioşi în faţa porţii şi a înscris de două ori, prin Jovanovic şi Sburlea, urcând la cinci puncte peste linia retrogradării.
Primă repriză extrem de spectaculoasă în Copou, între două echipe care aveau nevoie disperată de victorie şi care, aparent, nu aveau nici un interes pentru faza defensivă. Ocaziile s-au succedat cu rapiditate le porţile lui Brăneţ şi Vâtcă, Kubala, Hoban şi Markovici trecând la puţin de deschiderea scorului. Gazdele au fost cele care au spart gheaţa, în minutul 25. Portughezul Viveiros a scăpat singur pe flancul drept după o pasă spectaculoasă, pe spate, şi, chiar dacă a pierdut un tempo, l-a depăşit pe fundaşul repliat până la Petar Jovanovic, care a înscris cu latul de la marginea careului mic. Până la pauză, Poli Iaşi a mai ratat două ocazii mari, după intervenţii bune ale lui Vâtcă, iar brazilianul Eric a fost aproape de a egala situaţia pe tabelă după o pătrundere pe centru, dar şutul său din minutul 42, pe jos, s-a oprit în blocajul portarului Brăneţ.

Mult ghinion pentru echipa medieşeană după pauză. Poli Iaşi s-a retras în apărare, lucru deloc surprinzător în condiţiile în care pe bancă stă un italian, iar ocaziile au apărut repede la poarta lui Brăneţ. Eric şi Kubala au ratat, însă, inexplicabil, făcându-l erou pe portarul ieşean. Acelaşi Eric, prezent în joc în această repriză, a fost faultat în careu în minutul 55, dar Deaconu nu a acordat penalty, spre disperarea oaspeţilor. Meciul nu a mai fost la fel de spectaculos ca în prima repriză şi Gaz Metan a putut tot mai greu să îşi creeze ocazii importante. Eric i-a dat mari emoţii lui Brăneţ în minutul 70, dintr-o lovitură liberă centrală, dar mingea s-a strecurat la o palmă de vinclu.
Pragmatismul italian şi-a mai spus încă o dată cuvântul pe finalul de partidă, atunci când oaspeţii alergau după egalare. În minutul 82, Andrei Cristea a scos o minge de unde poate nici el nu se mai aştepta, a spintat pe dreapta şi i-a pasat decisiv în faţa porţii lui Sebastian Sfârlea, care a marcat primul său gol pentru echipa moldoveană, deviind mingea în poarta lui Vâtcă. Finalul partidei a fost foarte tensionat, nervii cedând la Gaz Metan, echipă care a avut şi un eliminat în persoana lui Florin Lazăr, iar meciul s-a încheiat cu 2-0, scor care aproape că semnează retrogradarea echipei ardelene în Liga II.

În urma acestui rezultat, Poli Iaşi s-a distanţat la 5 puncte de primul loc retrogradabil şi şi-a asigurat, aproape, rămânerea în prima ligă, având în vedere că va mai juca împotriva lui CS Otopeni şi Gloria Buzău, echipe deja retrogradate. Gaz Metan, însă, îşi pune speranţele într-o înfrângere a Gloriei Bistriţa cu Pandurii, urmând să joace apoi meciul decisiv cu bistriţenii, unde o victorie ar fi singura opţiune.
Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close