Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rădoi: M-am retras de la naţională ca să trag un semnal de alarmă

Rădoi: M-am retras de la naţională ca să trag un semnal de alarmă

Rădoi: M-am retras de la naţională ca să trag un semnal de alarmă
10 Noi 2010   •   10:49

Mirel Rădoi a explicat în premieră motivele retragerii de la echipa naţională de fotbal a României. Fostul internaţional l-a indicat pe Ionuţ Lupescu ca fiind responsabil pentru decizia despărţirii de "tricolori", afirmând că i se pare anormal ca directorul general al FRF să îl critice în public după eşecul cu Franţa. Mirel Rădoi a explicat că a dorit prin gestul său să tragă un semnal de alarmă.

"A fost acea declaraţie pe care a dat-o Ionuţ Lupescu după înfrângerea din Franţa, că sunt în scădere de când joc în Arabia Saudită. M-a deranjat foarte tare! Păi, nu tot acolo eram şi când am făcut 1-1 la Paris? Atunci nu mai eram în scădere? E anormal să se discute în public astfel de probleme care ţin de intimitatea echipei. Era foarte simplu să vorbească faţă în faţă cu mine, să-mi spună deschis părerea lui, mai ales că eu sunt primul nemulţumit de evoluţiile mele de la naţională.

Vorbim mereu că trebuie să fim uniţi, să facem lucruri bune împreună, să ne luptăm cu toată puterea pentru echipa naţională şi vine o persoană chiar din interior care crează o situaţie nefirească, atunci trebuia tras acest semnal de alarmă. Dacă s-a petrecut asta cu mine, care sunt considerat unul dintre jucătorii importanţi ai României, ce-o să păţească altul, cu vreo două, trei selecţii la activ?! Astea sunt aprecieri care ţin de antrenor, nu de directorul general", a explicat Mirel Rădoi pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul stelist a mai declarat că decizia, deşi regretabilă, este irevocabilă. "Am închis ambele telefoane timp de patru zile, iar când le-am deschis am găsit multe mesaje şi apeluri de la Răzvan. Dacă-mi pare rău de ceva e că îi promisesem că vom merge împreună până la capăt în aceste preliminarii, dar m-am oprit acum. Retragerea nu are nicio legătură cu presiunea pusă de unii pe Răzvan. Să fim serioşi!, şi dacă se califică la Euro va fi lăudat două, trei zile, după care se va lua de la capăt: "Staţi să vedem ce-o să facă la turneul final!", a mai spus Rădoi.

El este sigur că naţionala poate supravieţui şi fără Rădoi: "Răzvan va şti să gestioneze corect viitorul reprezentativei. Eu nu sunt Mutu sau Chivu să fiu unic şi greu de înlocuit! Mai găsiţi zece ca Rădoi pentru naţională şi vă spun câţiva aşa, ce-mi vine repede în minte: Lazăr, Nicolae Grigore, Bicfalvi, Apostol, Mărgăritescu, Giurgiu de la Galaţi"

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close