Antena 3 CNN Sport Răzvan Burleanu, susținut pentru funcția de președinte UEFA, după ce actualul președinte a decis să modifice statutul organizației

Răzvan Burleanu, susținut pentru funcția de președinte UEFA, după ce actualul președinte a decis să modifice statutul organizației

Răzvan Burleanu, şeful FRF, este susținut pentru poziția de președinte al UEFA de către opozanții actualului președinte, slovenul Aleksander Ceferin.

Răzvan Burleanu, susținut pentru funcția de președinte UEFA, după ce actualul președinte a decis să modifice statutul organizației
Sursa foto: hepta / SportPictures / Razvan Pasarica
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   14:27

Informația este publicată de cotidianul britanic The Independent.

În prezent, există o opoziție față de menținerea lui Ceferin (foto interior) în funcție și s-a conturat un nou sprijin pentru românul Răzvan Burleanu.

Susținerea pentru Burleanu a apărut în contextul planurilor pe termen lung ale președintelui UEFA, care provoacă divizare în sânul organizației, a relatat publicația citată.

Conform ziarului britanic, Ceferin a prezentat planurile modificării statutului UEFA la o reuniune a Comitetului Executiv al forului continental, înaintea tragerii la sorți a grupelor turneului final al Euro 2024.

Modificarea care a provocat controverse dă posibilitatea ca preşedintele UEFA să poată avea mai mult de trei mandate.

The Independent: "Răzvan Burleanu are legătură cu fotbalul!"

The Independent notează că adversarii acestei schimbări în statut sunt conduși de britanicul David Gill, membru în Comitetul Executiv al UEFA din anul 2013.

Mulți dintre contestatarii modificărilor la statut îl văd pe Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, drept cea mai bună alegere pentru președinția forului european.

"Șef al Federației Române de Fotbal din anul 2014, Burleanu este văzut drept un administrator excelent și responsabil. Are legătură cu fotbalul, fiind fiul unui fost jucător român de primă ligă, Gheorghe Burleanu. În vârstă de 39 de ani, Răzvan Burleanu a fost, el însuși, jucător la tineret și este autorul unei teze de doctorat în Management Organizațional", se spune în articolul publicat de cotidianul britanic.

Actualul șef al UEFA are nevoie de o majoritate de două treimi pentru a-și trece modificările

Actualul șef al UEFA speră, la rândul său, ca propunerea de modificare statutară să fie ratificată la congresul din februarie 2024, de la Paris, când va avea nevoie de o majoritate de două treimi din cei 55 de membri.

Avocat de profesie, Aleksander Ceferin a fost anterior președintele Federației Slovene de Fotbal, din 2011 până în 2016.

El a fost ales pentru prima dată ca președinte UEFA în 2016 și își încheie actualul mandat în 2027.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close