Antena 3 CNN Sport Tenis CTP, după eliminarea lui Halep: "Simo a greşit, de-mi dădeam palme. Ar fi avut soluţii"

CTP, după eliminarea lui Halep: "Simo a greşit, de-mi dădeam palme. Ar fi avut soluţii"

Cristian Tudor Popescu, fin cunoscător al tenisului, este de părere că Simona Halep "ar fi avut soluții" împotriva ucrainencei de 20 de ani care a eliminat-o luni în primul tur de la US Open. 

CTP, după eliminarea lui Halep: "Simo a greşit, de-mi dădeam palme. Ar fi avut soluţii"
Sursa foto: Hepta | MMA / Vlad Stan
de Georgiana Adam    |    30 Aug 2022   •   15:39

CTP vorbeşte, într-o postare pe Facebook, de o "lipsă generală de luciditate" în cazul lui Halep, referindu-se la meciul de luni seară.

Totuşi, înfrângerea Simonei Halep are şi o latură pozitivă, aceea că "tânăra Daria Snigur a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit", spune gazetarul Tudor Popescu.

"O bucurie într-o seară amară

De la taiwaneza Su Wei Hsieh n-am mai văzut o jucătoare firavă care să folosească atât de mult și de abil greutatea rachetei pentru a compensa lipsa de forță în brațe și trunchi.

Un exemplu perfect de ceea ce se numește easy power. 

CTP: "Simona Halep ar fi avut soluţii"

Pe lângă îndemânare, Daria Snigur a arătat și un tupeu controlat, necedând niciun moment inițiativa în meci – în setul 2, pierdut cu 0-6, Snigur a greșit mult, nu Simona a pus stăpânire pe joc. 

Era unplayable, de nebătut, ucraineanca de 20 de ani, venită din calificări? Nicidecum. Simona ar fi avut soluții. De pildă, dreapta semiplată cu deschidere foarte largă a Dariei are nevoie de timp și spațiu pe măsură pentru a fi eficientă – dacă Simona ar fi presat-o pe dreapta cu lovituri sistematic tari și iuți, în cros, greșelile se puteau înmulți rapid. 

Dar până să-i facă ceva adversarei, Simona a avut probleme cu ea însăși. 

Lipsă generală de luciditate.

CTP: "Simo a greșit neforțat, de-mi dădeam palme"

Iarăși, și iarăși, serviciul, slab, nesigur, și primul, și al doilea. Snigur putea fi destabilizată și prin ținutul mingii în teren, cu lovituri adânci, în raliuri lungi. Nici asta, specialitatea ei, n-a putut să facă Simo, greșind neforțat de-mi dădeam palme... În fine, altă hibă veche, faptul că nu a încercat aproape deloc să returneze decisiv serviciul 2 al Dariei, cât se poate de atacabil... 

Asta e. 

Totuși, o bucurie în amărăciunea acestei seri: tânăra Daria Snigur din Ucraina a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit", a scris Cristian Tudor Popescu, pe pagina de Facebook.

Simona Halep, locul 7 WTA, a fost eliminată luni, în runda inaugurală, de la US Open, de ucraineanca Daria Snigur, locul 125 în ierarhia mondială.

US Open este ultimul turneu de Grand Slam al anului.

O bucurie într-o seară amară De la taiwaneza Su Wei Hsieh n-am mai văzut o jucătoare firavă care să folosească atât de...

Publicată de Cristian Tudor Popescu pe Luni, 29 august 2022

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu Simona Halep
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close