Kim Clijsters trece de Henin în duelul belgienelor la Miami şi va juca finala cu Venus Williams

02 Apr 2010   •   15:49
Kim Clijsters trece de Henin în duelul belgienelor la Miami şi va juca finala cu Venus Williams


Kim Clijsters a câştigat un meci încântător în faţa compatrioatei Justine Henin şi s-a calificat în finala Open-ului Sony Ericsson de la Miami. Cap de serie numărul 14, Clijsters a avut nevoie de mai mult de două ore şi jumătate să o învingă pe Henin cu 6-2, 6-7, 7-6.

Clijsters a defilat în primul set şi părea setată să obţină o victorie rapidă când a luat conducerea cu 3-0 în setul doi, dar Henin a făcut o cursă remarcabilă de recuperare şi s-a asigurat că meciul intră în setul decisiv.

Setul final a fost unul tensionat, niciuna dintre cele două belgiene nereuşind să se remarce, iar tie-break Clijsters a câştigat înc ele din urmă şi a oprit-o pe Henin din drumul spre a treia finală în acest an. Cele două jucătoare sunt acum la egalitate în întâlnirile directe, fiecare având câte 12 victorii.

Clijsters va juca în finală cu Venus Williams, care şi-a extins seria victoriilor la 15 meciuri după ce a trecut de Marion Bartoli în cealaltă semifinală. Tripla-campioană la Miami a fost rareori pusă în dificultate de Bartoli, de care a trecut cu 6-3, 6-4 într-o oră şi 30 de minute.

Antena3.ro

x close