Antena 3 CNN Sport Tenis Rafa Nadal l-a învins pe Juan Martin Del Potro în finala turneului de la Indian Wells

Rafa Nadal l-a învins pe Juan Martin Del Potro în finala turneului de la Indian Wells

Rafa Nadal l-a învins pe Juan Martin Del Potro în finala turneului de la Indian Wells
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    18 Mar 2013   •   11:31

Rafa Nadal îşi continuă revenirea remarcabilă după accidentarea la genunchi care l-a făcut să lipsească şapte luni din circuitul ATP, reuşind să-l învingă pe argentinianul Juan Martin Del Potro în finala turneului de la Indian Wells.

Spaniolul a revenit după ce a pierdut primul set şi a fost condus cu 2-0 în cel de-al doilea pentru a câştiga cu 4-6, 6-3, 6-4 la capătul a două ore şi 29 de minute de joc.

„Probabil că este una dintre cele mai emoţionante victorii ale carierei mele. Sprijinul pe care l-am primit după revenire a fost uriaş. A fost o săptămână de neuitat pentru mine, un turneu de neuitat”, a declarat Nadal la finalul întâlnirii care i-a adus al treilea titlu la Indian Wells.

Prin succesul din California, fostul lider mondial devine jucătorul cu cele mai multe titluri câştigate în turneele Masters, 22, următorii în această ierarhie fiind Roger Federer (21) şi Andre Agassi (17).

De asemenea, Nadal va urca pe poziţia a patra în clasamentul ATP, depăşindu-l pe compatriotul său David Ferrer.

În ciuda formei excelente pe care a arătat-o de la revenirea în circuit (patru finale jucate, trei dintre ele câştigate), staff-ul lui Nadal a confirmat că acesta nu va participa la turneul de la Miami care începe în această săptămână, preferând să se concentreze pe pregătirile pentru sezonul pe zgură.

De cealaltă parte, Del Potro nu a reuşit să repete evoluţiile din sferturi şi semifinale, atunci când i-a învins pe Andy Murray şi pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic.

Turneul feminin de la Indian Wells a fost câştigat de rusoaica Maria Sharapova, care a învins-o în ultimul act pe Caroline Wozniacki, scor 6-2, 6-2, şi a obţinut astfel primul său titlu din 2013.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close