Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams a câştigat Turneul Campioanelor. Federer, învins acasă de Del Potro

Serena Williams a câştigat Turneul Campioanelor. Federer, învins acasă de Del Potro

Serena Williams a câştigat Turneul Campioanelor. Federer, învins acasă de Del Potro
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    29 Oct 2012   •   11:46

Serena Williams a învins-o duminică în două seturi pe Maria Sharapova, scor 6-4, 6-3, şi a câştigat Turneul Campioanelor de la Istanbul.

Americanca de 31 de ani încheie astfel în forţă anul 2012, în care a cucerit medalia olimpică de aur, precum şi titlurile de la Wimbledon şi US Open.

Totodată, sora mai mică a familiei Williams a obţinut cel de-al treilea succes din carieră la Turneul Campioanelor.

A treia jucătoare a lumii, Serena ţinteşte acum recucerirea poziţiei întâi în clasamentul WTA, pe care o poate ataca la începutul anului viitor, pentru că Victoria Azarenka va încheia cel mai probabil ca lider mondial anul 2012, datorită semifinalei jucate la Istanbul.

„Am avut un început de 2012 destul de slab, dar acum privesc înainte, spre 2013”, a anunţat Serena la finalul duelului cu Sharapova.

În timp ce Serena Wiliams nu-i lăsa nicio şansă Mariei Sharapova, în Elveţia, la Basel, Roger Federer pierdea surprinzător în ultimul act al turneului din oraşul său natal în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro.

Jucătorul sud-american s-a impus în faţa liderului mondial în trei seturi, scor 6-4, 6-7, 7-6, şi a cucerit astfel al patrulea său titlu din acest sezon şi al 13-lea din carieră.

Acesta a fost primul meci dintre cei doi jucători după semifinala de la Jocurile Olimpice, acolo unde Federer a avut câştig de cauză după o partidă senzaţională, încheiată cu 19-17 în setul decisiv.


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close