Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams în finala Turneului Campioanelor

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams în finala Turneului Campioanelor

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams în finala Turneului Campioanelor
de M.T.    |    26 Oct 2014   •   14:22

Simona Halep nu a mai reuşit să repete prestaţiile excelente de la Singapore şi a pierdut fără drept de apel finala Turneului Campioanelor disputată împotriva liderului mondial Serena Williams.

Jucătoarea din Statele Unite şi-a luat revanşa după înfrângerea categorică din faza grupelor şi s-a impus la fel clar, scor 6-3, 6-0, după doar o oră şi 10 minute de joc.

Chiar dacă a pierdut în ultimul act, Simona Halep va încheia anul pe locul 3 WTA, cea mai bună poziţie ocupată de o jucătoare din România la finalul unui sezon.

Românca rămâne cu satisfacţia de a fi jucat finala Turneului Campioanelor la chiar prima participare, după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Genie Bouchard, Ana Ivanovic şi Serena Williams.

Halep a început excelent ultimul act, reuşind un break în debutul primului set, la scorul de 1-1, însă, din acel moment, ceva s-a rupt în jocul său.

Serena Williams nu a mai comis la fel de multe greşeli ca în meciul din faza grupelor şi, extrem de ofensivă, a preluat controlul jocului.

Un aparent echilibru s-a menţinut până la finaul primului set, pe care americanca l-a câştigat după 45 de minute, însă setul secund nu a avut practic istoric.

Williams s-a impus cu 6-3, 6-0 şi a cucerit al treilea titlu consecutiv la Turneul Campioanelor, o performanţă pe care a reuşit-o ultima oară Monica Seles, la începutul anilor '90.

Recordul absolut îi aparţine Martinei Navratilova, care s-a impus de cinci ori la rând, între 1983 şi 1986.

De asemenea, este cea de-a cincea victorie obţinută de Serena Williams la Turneul Campioanelor, egalând-o astfel pe Steffi Graf.

Şi din acest punct de vedere recordul îi aparţine Martinei Navratilova, care a câştigat de opt ori turneul care încheie sezonul WTA.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close