Antena 3 CNN Sport Tenis Sorana Cârstea s-a calificat în turul III la Australian Open. Irina Begu, eliminată

Sorana Cârstea s-a calificat în turul III la Australian Open. Irina Begu, eliminată

Sorana Cârstea s-a calificat în turul III la Australian Open. Irina Begu, eliminată
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    16 Ian 2013   •   12:04

Sorana Cârstea a revenit după ce a pierdut primul set şi a reuşit să se califice în turul III la Australian Open, acolo unde a rămas singura reprezentantă a României în competiţia de simplu.

Cotată a 27-a favorită, Cârstea a pierdut primul set fără drept de apel, dar şi-a luat revanşa în următoarele două, impunându-se după o oră şi 32 de minute în faţa cehoaicei Krystina Pliskova, scor 1-6, 6-3, 6-2.

Pentru Sorna, lucrurile serioase încep abia acum, ea urmând să se lupte pentru un loc în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului cu Li Na.

Jucătoarea din China, cap de serie numărul 6, a trecut în două seturi, scor 6-2, 7-5 de Olga Govortsova, din Belarus.

Celalată jucătoare din România prezentă în turul II, Irina Begu, nu a avut nicio şansă în meciul cu poloneza Agnieszka Radwanska.

A patra favorită de la Melbourne, deja câştigătoare a două turnee în acest an, s-a calificat fără emoţii în turul următor, impunându-se cu un dublu 6-3 într-o oră şi 26 de minute de joc.

Nici la dublu lucrurile nu au mers bine pentru reprezentantele noastre. Simona Halep, care a făcut pereche cu olandeza Arantxa Rus, a părăsit turneul încă din primul tur.

Tandemul româno-olandez a cedat în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-7, în faţa cuplului Melinda Czink (Ungaria)/Bojana Jovanovski (Serbia).

Tot în turneul feminin de simplu, Maria Sharapova şi-a continuat debutul fulminant şi a obţinut a doua victorie consecutivă cu 6-0, 6-0.

De această dată, victima rusoaicei, care nu a pierdut încă niciun game la actuala ediţie a Australian Open, a fost japoneza Misaki Doi, aceasta rezistând doar 47 de minute în faţa celei de-a doua favorite.

Pentru Sharapova va urma primul test serios, în turul III ea urmând să o întâlnească pe americanca Venus Williams, care a trecut cu Alize Cornet, din Franţa, cu un dublu 6-3.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close