Antena 3 CNN Timp liber Film Actorul Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani

Actorul Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani

Comediantul Gilbert Gottfried, una dintre cele mai recognoscibile voci de la Hollywood, a murit după o îndelungată luptă cu boala, a anunţat familia.

Actorul Gilbert Gottfried a murit la 67 de ani
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2022   •   12:38

,”Cu inima franta anunțăm moartea iubitului nostru Gilbert Gottfried după o lungă boală. Pe lângă faptul că este cea mai emblematica voce din comedie, Gilbert a fost un soț, frate, prieten și tată minunat pentru cei doi copii ai săi.

Deși astăzi este o zi trista pentru noi toți, vă rugăm să continuați să râdeti cât mai tare posibil în onoarea lui Gilbert", a scris familia lui pe Twitter.

Gilbert Gottfried a murit la vârsta de 67 de ani în urma unei tahicardii ventriculare, cauzată de distrofia miotonică tip II.

Deşi publicul îl cunoaşte pentru tonul său răzleţ, acesta nu era încă semnătura sa atunci când a debutat ca membru al distribuţiei emisiunii "Saturday Night Live" pentru un sezon, între 1980 şi 1981, unul dintre puţinele sezoane fără Lorne Michaels la cârmă.

A cântat mai ales stand-up de-a lungul anilor '80, apărând cu regularitate în emisiunea radiofonică a lui Howard Stern, potrivit CNN.

Deşi a avut un rol secundar în serialul de succes din anii '80 "Beverly Hills Cop 2", celebritatea lui Gottfried a crescut în anii '90.

De-a lungul deceniului, el şi-a folosit limbajul său caracteristic de ţipăt în roluri din filme de animaţie precum "Aladdin", în rolul macacului guraliv Iago, precum şi în comedii live-action precum "Problem Child", în care a jucat rolul unui angajat intrigant al unei agenţii de adopţii.

În anii 2000 şi 2010, Gottfried a apărut în roluri de voce în seriale precum "Family Guy" şi ca şi concurent sau "cap vorbitor" în seriale de realitate, inclusiv "Celebrity Wife Swap", informează Mediafax.

În comedia sa de stand-up, însă, stilul lui Gottfried era murdar şi livrat la un nivel ridicat de decibeli. „Întotdeauna am simţit că comedia şi tragedia sunt colege de cameră", a scris el pentru CNN la acea vreme.

Gottfried s-a simţit ca la el acasă în timpul mai multor roasturi ale celebrităţilor de la Comedy Central, cum ar fi fostul preşedinte Donald Trump în 2011. Chiar şi atunci când publicul nu îl vedea atât de des pe ecran, el şi-a pus vocea la dispoziţie cu uşurinţă.

Timp de aproape un deceniu, a intervievat personalităţi din comedie şi divertisment în cadrul podcastului său, "Gilbert Gottfried's Amazing Colossal Podcast". Un nou episod a fost lansat la începutul acestei luni.

 

×
Subiecte în articol: Gilbert Gottfried actor comedian tahicardie
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close