Antena 3 CNN Travel Noua faleză de la Tulcea e un pas înainte pentru atragerea navelor de croazieră

Noua faleză de la Tulcea e un pas înainte pentru atragerea navelor de croazieră

Faleza orașului Tulcea a fost reabilitată cu bani europeni și inaugurată renect, primind numele celebrului sportiv Ivan Patzaichin.

Noua faleză de la Tulcea e un pas înainte pentru atragerea navelor de croazieră
Sursa foto: Unsplash.com
de Diana Scarlat    |    31 Iul 2023   •   20:23

Importanța falezei de la Tulcea nu este doar pentru cei care locuiesc în acest oraș sau pentru ambarcațiunile care de aici pleacă spre Delta Dunării, ci este și un prim pas important pentru atragerea navelor de croazieră în această zonă. Până acum, cele mai multe nave care treceau prin Tulcea nu aveau în program oprirea pentru vizitarea orașului sau a altor localități și obiective turistice din aceeași zonă. Includerea Dobrogei în programele vaselor de croazieră ar aduce creșteri importante pentru turismul românesc, pe termen lung.

Până la atingerea acestui obiectiv mai sunt câteva etape de parcurs și alte investiții necesare, dar partea cea mai importantă, faleza, a fost finalizată cu succes. Acum este cea mai modernă faleză din Delta Dunării. „Eu am curajul să spun foarte clar că, plimbându-ne de-a lungul Dunării, de la Sulina până la Turnul Severin, cred că, în momentul de față, avem una dintre cele mai frumoase faleze, cele mai utile, atât pentru tot ceea ce înseamnă navigabilitate şi posibilitatea de a ancora nave în mod civilizat - mă refer la cele de croazieră - cât şi la tot ceea ce înseamnă mobilitate în Delta Dunării, transporturi de persoane din Tulcea către Deltă şi invers”, a explicat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, cu ocazia inaugurării Falezei „Ivan Patzaichin”.

Renovarea falezei de la Tulcea a fost făcută și pentru a organiza mai bine ambarcațiunile de la mal. Dar și pentru a dezvolta în această zonă un spațiu dedicat evenimentelor în aer liber, care ar putea transforma Tulcea într-un oraș mult mai vizitat decât până în prezent. Potențialul turistic al orașului port la Dunăre este enorm, mai ales pentru că este principala poartă de intrare în Delta Dunării. Totuși, până acum nu a fost destinație turistică în sine, ci doar de tranzit. Viitoarele investiții care se vor adăuga falezei vor transforma orașul în destinație turistică ce va putea atrage și mulți vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate.

×
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close