Antena 3 CNN Externe Anchetă pe Aeroportul Heathrow din Londra. Un stick USB cu informaţii confidenţiale a fost găsit pe stradă

Anchetă pe Aeroportul Heathrow din Londra. Un stick USB cu informaţii confidenţiale a fost găsit pe stradă

Anchetă pe Aeroportul Heathrow din Londra. Un stick USB cu informaţii confidenţiale a fost găsit pe stradă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Oct 2017   •   22:20

Aerportul Heathrow din Londra a anunţat duminică lansare unei anchete interne după ce un stick USB care conţinea documente confindenţiale a fost găsit în plină stradă, incident care ameninţă securitatea celui mai mare aeroport din Europa, relatează AFP. 

Stick-ul a fost găsit de un bărbat pe un trotuar, în vestul Londrei. Conectându-l la un computer, bărbatul a descoperit 76 de dosare confidenţiale (hărţi, fişiere video, documente), inclusiv informaţii referitoare la rute parcurse de regina Marii Britanii sau de miniştri şi demnitarii străini precum şi la măsurile de securitate puse în aplicare atunci când aceştia au venit pe aeroport. Persoana în cauză a anunţat ziarul Sunday Mirror, care relatează cazul, însă nu indică exact când a fost găsit stick-ul USB. 

Printre documentele găsite figurează şi tipurile de ID-uri necesare pentru a accesa zone restricţionate, locaţia camerelor de supraveghere precum şi programul patrulelor pentru a proteja locaţia de atacuri teroriste, potrivit ziarului citat. 

„Am analizat toate planurile noastre de securitate şi suntem convinşi că Heathrow rămâne în siguranţă. Am lansat, de asemenea, o anchetă internă pentru a înţelege cum s-a întâmplat acest lucru şi luăm măsuri pentru a preveni un eveniment similar în viitor”, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, contactată de AFP. 



 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Londra ancheta
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close