Antena 3 CNN Externe Moartea lui Osama Bin Laden, pericol nuclear mondial?

Moartea lui Osama Bin Laden, pericol nuclear mondial?

Moartea lui Osama Bin Laden, pericol nuclear mondial?
Sursa foto: Foto: george-cosofret.blogspot.com
02 Mai 2011   •   14:44

Conform unor cablograme făcute publice de Wikileaks luna trecută , Al Qaida a avertizat că are ascunsă o bombă nucleară în Europa şi va declanşa un adevărat iad nuclear în cazul în care Osama Bin Laden va fi capturat sau ucis, relatează ibtimes.com.

Cablogramele precizează că avertizarea ar fi fost făcută imediat după atacurile din 11 septembrie 2001, deşi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a negat că ar exista vreo legătură clară între Osama şi atacurile din 11 septembrie. Asocierea lui Bin Laden cu atacurile din 2001 a fost făcută de administraţia Bush.

Dosarele Wikileaks dezvăluie că Al Qaida a mai plănuit şi atacuri biologice şi chimice în Londra şi introducerea de cianură în unităţile de aer condiţionat amplasate în birouri publice din Statele Unite.

Barack Obama a anunţat luni dimineaţă că fondatorul şi liderul grupării teroriste Al Qaeda, Osama Bin Laden, a fost ucis de forţele americane.

Liderul Al Qaeda a fost omorât în timpul unei operaţiuni la sol ce a avut la bază informaţii ale inteligenţei americane. Osama Bin Laden se ascundea într-o casă din Pakistan.

×
Subiecte în articol: al Qaida bomba nucleara Europa wikileaks
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close