Antena 3 CNN Life Știinţă Funeriu: Partea dificilă a proiectului laserului de la Măgurele a fost realizată în mandatul meu

Funeriu: Partea dificilă a proiectului laserului de la Măgurele a fost realizată în mandatul meu

Funeriu: Partea dificilă a proiectului laserului de la Măgurele a fost realizată în mandatul meu
15 Iun 2013   •   14:47
După inaugurarea laserului de la Măgurele de către premierul Victor Ponta, acesta a fost asupra criticat de către fostul ministru al Educaţiei şi Cercetării, Daniel Funeriu. Acesta îl acuză pe Victor Ponta că îşi asumă meritele a ceea ce Emil Boc împreuna cu echipa sa au realizat. 
 
Funeriu spune că în timpul mandatului de prim ministru al lui Boc s-au făcut eforturile cele mai mari pentru a obţine importantul proiect de cercetare, conform pesurse.ro.
 
”Asta este mizeria din politică, dar în acelaşi timp şi frumuseţea ei. Cum credeţi că mă simt eu, astăzi, când după ani de muncă , în care am convins laureaţi al premiului Nobel, întreaga Comisie Europeană, lumea bună, japonezi, americani, am convins toată lumea bună a ştiinţei ca UE să dea României 300 de milioane de euro pentru cel mai mare proiect ştiinţific din istoria României. Partea dificilă a fost făcută în mandatul premierului Boc, la ministerul Educaţiei şi Cercetării pe care am avut onoarea să-l conduc”, a explicat Funeriu.
 
Acesta spune că Ponta nu recunoaşte meritele acestor eforturi. Totuşi, mulţumiri au venit din partea premierului, însă acestea au fost adresate, în special, comisarului european pentru politici regionale şi, în general "celor care au făcut posibil proiectul".
 
”Din fericire, au fost mai mulţi oameni care au avut încredere, unul dintre ei şi nu o spun din politeţe, unul dintre cei care a făcut posibil ca acest proces să înceapă astăzi este domnul comisar Hahn, căruia vreau să-i mulţumesc din nou şi să constat că de multe ori oameni din afara României au mai multă încredere în România decât noi înşine”, a declarat Funeriu.
 

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close