Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dinu Săraru: Datorită lui Adrian Păunescu sunt romancier. Mi-a fost ca un frate

Dinu Săraru: Datorită lui Adrian Păunescu sunt romancier. Mi-a fost ca un frate

Dinu Săraru: Datorită lui Adrian Păunescu sunt romancier. Mi-a fost ca un frate
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Noi 2010   •   15:16

Datorită lui Adrian Păunescu am ajuns scriitor, a declarat Dinu Săraru, care a adăugat că poetul i-a fost ca un frate. Potrivit lui Dinu Săraru, Adrian Păunescu a fost "o personalitate covârşitoare pentru spiritualitatea românească".

"A fost ca un frate. Eu nu am avut fraţi şi chiar aşa am fost, ca fraţii. În cariera mea de scriitor, datorită lui sunt romancier. Romanul „Nişte ţărani” a fost scris la teroarea lui şi publicat în foileton în Flacăra până l-a oprit securitatea. De-atunci am fost împreună nedezlipiţi, certându-ne, certându-ne de câte zece ori pe an „pentru totdeauna şi pe viaţă”, ca să o luăm de la început de fiecare dată", a declarat Dinu Săraru, potrivit Mediafax.

Adrian Păunescu a fost "o personalitate covârşitoare pentru spiritualitatea românească. A creat în România, în anii comunişti, cea mai copleşitoare, tulburătoare oază de libertate pentru generaţii întregi de tineri, care veneau acolo şi respirau şi erau fericiţi. A împins în faţă oameni de talent. A avut o generozitate pe care nu am întâlnit-o la niciun creator până astăzi", a adăugat Dinu Săraru.

Poetul Adrian Păunescu a murit vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeţi români contemporani, cunoscut mai ales ca organizator al Cenaclului Flacăra.

×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu poet deces
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close