Antena 3 CNN Actualitate Băsescu spune că se încearcă decapitarea armatei: Sper ca legea privind cadrele militare să nu mai plece din Parlament niciodată

Băsescu spune că se încearcă decapitarea armatei: Sper ca legea privind cadrele militare să nu mai plece din Parlament niciodată

Băsescu spune că se încearcă decapitarea armatei: Sper ca legea privind cadrele militare să nu mai plece din Parlament niciodată
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Mar 2013   •   20:06

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, joi, că se încearcă decapitarea armatei, spunând că speră ca legea privind cadrele militare, pe care a trimis-o spre reexaminare, să nu mai plece niciodată din Parlament.

În opinia lui Băsescu, vârsta potrivită pentru pensionarea generalilor este cea de 60 de ani.

Şeful statului a declarat că a discutat de trei ori cu ministrul Apărării, iar acesta cunoaşte poziţia sa despre această lege.

El a prezentat motivele pentru care a trimis legea înapoi spre reexaminare, după care a precizat: "Eu sper că această lege să nu mai plece din Parlament niciodată". "Pot să o interpretez ca fiind o lege care reflectă ori un act de trădare naţională, şi sunt profund responsabil în ceea ce spun, ori un act care vădeşte o evidentă prostie", a spus Băsescu.

Preşedintele a precizat că dacă ar fi promulgat-o joi, atunci luni 41 de generali ar fi fost trecuţi în rezervă.

"Comandamentul Forţelor Terestre ar fi rămas fără niciun general, Comandamentul Forţelor Navale la fel, Comandamentul Forţelor Aeriene cu un general, iar Statul Major rămânea cu un singur general. Până la sfârşitul anului alţi 10 generali ar fi plecat în rezervă", a spus preşedintele.

Şeful statului a cerut Parlamentului reexaminarea modificărilor la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care prevede că generalii şi amiralii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a spus joi, la Cotroceni, că referendumul din 2009 a fost validat, iar viaţa şi CCR vor sancţiona USL.

Totodată, şeful statului a atacat din nou postul de televiziune Antena 3: Uităţi-vă ce face Antena 3 cu CSM şi Justiţia

În ceea ce priveşte avionul prezidenţial, preşedintele Traian Băsescu a declarat că a decis să nu mai utiliza aeronava TAROM pusă la dispoziţie.







×
Subiecte în articol: avion prezidential
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close