Antena 3 CNN Actualitate Prietenul AVOCATULUI MORT la metrou: Probabil nu mai putea să pună capul liniștit pe pernă

Prietenul AVOCATULUI MORT la metrou: Probabil nu mai putea să pună capul liniștit pe pernă

Prietenul AVOCATULUI MORT la metrou: Probabil nu mai putea să pună capul liniștit pe pernă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mai 2014   •   01:56

Prietenul avocatului mort la metrou a vorbit pentru prima dată cu presa, sâmbătă, la Antena 3.


Cezar Cioc, psiholog și colaborator cu avocatul mort la metrou, George Dumitrua spus că fostul apărător al lui Dan Adamescu era unul din puținii avocați cu conștiință pe care el îi cunoaște, iar principiul după care acesta se ghida era că "este bine să pui liniștit capul pe pernă".
 
"George Dumitru era unul din puținii avocați pe care îi cunosc eu care avea conștiință, nu era un , care înghițea tot ceea ce avea în jur.
 
George avea o vorbă: și după acest principiu s-a ghidat toată viața lui. Probabil după discuția cu oamenii de la DNA și cu mai mulți bărbați în fața blocului (dar nu se știe identitatea lor, ar putea fi prieteni), el a considerat, probabil, că nu mai poate pune capul liniștit pe pernă din varii motive... pentru că ar putea cineva să se gândească să-i facă rău, pentru că libertatea i-ar putea fi pusă în pericol. Cunoscându-l, mustrarea de conștiință ar putea fi un motiv suficient, coroborat cu mulți factori stresanți, nu poți să pleci de acolo și să fii liniștit, te gândești la ce e mai rău, poate că dacă și-ar fi luat un pic de timp liber nu ar fi făcut asta", a spus Cezar Laurențiu Cioc, sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.

De asemenea, a mai detaliat prietenul avocatului, "ce nu știți e că nu s-a aruncat în fața metroului, ci între vagoane și a mai trăit o perioadă".

În ceea ce-l privește pe fostul avocat, prietenul său susține că acesta nu era un om înstărit, așa cum a fost prezentat în presă, și până să fie chemat la DNA nu a fost deloc stresat.
 
"George Dumitru nu era un om înstărit, această imagine de om înstărit i-a fost creată de mass-media, se întâmpla ca el să meargă cu metroul. (...) Până în momentul în care DNA a intrat pe fir, nu era deloc stresat, era un tată de familie, avea doi copii", a mai precizat Cezar Cioc, sâmbătă, la Antena 3.
 
Cezar Cioc nu exclude posibilitatea ca avocatul să fi fost "sub stresul momentului", atunci când s-a aruncat în fața metroului. "Cariera lui de avocat s-ar fi terminat", a adăugat Cioc, psiholog la firma de avocatură unde lucra avocatul mort.

Se pare că interesul în fima de avocatură era mare pentru astfel de probleme, pentru că a fost angajat chiar şi un psiholog profesionist, Cezar Laurenţiu Cioc, fondatorul unui aşa-numit institut de Cercetare şi Dezvoltare a Potenţialului Uman. 
 
În ceea ce privește clienții pe care avocatul George Dumitru îi avea, psihologul a spus că omul legii era discret și nu discuta niciodată cu el astfel de chestiuni.
 
"El nu a discutat cu mine lucruri legate de Adamescu, dar lucra pentru oameni plasați ceva mai sus în societate. Se pare că Adamescu era unul din acești oameni, nu mi-a menționat niciodată numele lui", a precizat Cezar Cioc, la Antena 3.

George Dumitru, fondatorul casei de avocatură, era martor în dosarul celor patru judecători, acuzaţi de fapte de corupţie. După audierile de la DNA, avocatul şi-a luat viaţa, la metrou. George Dumitru se ocupa de contractele lui Adamescu, însă actele arată că Dumitru se ocupa şi cu terapia pentru depresie, anxietate şi atacuri de panică. 

George Dumitru, avocatul care s-a sinucis la metrou, apare în acte ca fiind plătit pentru servicii de psihoterapie, pe teme de anxietate şi atacuri de panică. 
 

×
Subiecte în articol: Q&A Q&A cu Alessandra Stoicescu
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close