Antena 3 CNN Actualitate Acoperişuri smulse de vânt şi copaci puşi la pământ, în Bistriţa-Năsăud şi Baia Mare

Acoperişuri smulse de vânt şi copaci puşi la pământ, în Bistriţa-Năsăud şi Baia Mare

Acoperişuri smulse de vânt şi copaci puşi la pământ, în Bistriţa-Năsăud şi Baia Mare
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Iul 2011   •   23:25

România a intrat în zodia vijeliilor. Natura nu ne menajează deloc. Vântul puternic a rupt copaci, a pus la pământ stâlpi de electricitate, a smuls acoperişuri, în timp ce ploile au transformat străzile în canale navigabile.

O cortină de ploaie a căzut peste Bistriţa-Năsăud. În jumătate de oră, intersecţiile s-au transformat în lacuri, iar şoferii au tras pe dreapta şi au aşteptat să treacă vijelia. Furtuna a pus la pământ şi stâlpii. Drumurile arată ca nişte canale navigabile. Numai că, în loc de gondole, sunt maşini.

A durat doar o jumătate de oră, dar a luat pe sus tot ce i-a stat în cale. În bătăia vântului, mai mulţi copaci au fost puşi la pământ în câteva clipe. Au căzut peste firele de electricitate, iar oraşul a rămas în beznă. Vijelia a smuls şi două acoperişuri de pe case.

"Tabla de pe case era căzută de pe o porţiune de aproximativ 70 de metri pătraţi de pe acoperişul întreprinderii, cu pericolul de a cădea pe maşini sau pe cetăţeni", a declarat plt. maj. Cristian Ardeleanu, de la ISU Sighetul Marmaţiei.

Nici nu au încheiat bine intervenţia, că pompierii au primit un nou apel. Bucăţi de tencuială s-au desprins de pe un bloc.

Furtuna a facut prăpăd şi în Baia Mare. Torenţii au cărat de pe versanţi mâl, nisip şi pietriş şi le-au adus direct pe străzi. Codul galben de vreme rea emis pentru sud-vestul ţării a fost în vigoare până marţi la ora 21.

 


×
Subiecte în articol: vijelii Bistriţa-Năsăud Baia Mare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close