Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Primăriei Sibiu trebuie să restituie drepturile speciale primite în 2010: Au de înapoiat peste 6.300 lei fiecare

Angajaţii Primăriei Sibiu trebuie să restituie drepturile speciale primite în 2010: Au de înapoiat peste 6.300 lei fiecare

Angajaţii Primăriei Sibiu trebuie să restituie drepturile speciale primite în 2010: Au de înapoiat peste 6.300 lei fiecare
09 Noi 2011   •   19:32

Angajaţii Primăriei Sibiu au fost înştiinţaţi, în această săptămână, că trebuie să restituie fiecare peste 6.300 de lei, informează Mediafax. Curtea de Conturi a stabilit că aceşti bani au fost acordaţi ilegal. vorba despre sume primite în 2010 pentru haine, medicamente, hrană şi protecţia muncii, bani despre care Curtea de Conturi a stabilit că s-au acordat ilegal.
   
Potrivit directorului Curţii de Conturi Sibiu, Emil Constantin Citrea, reprezentanţii instituţiei au făcut, în perioada mai-iunie 2011, un control la Primăria Sibiu în cadrul căruia au fost verificate actele contabile ale instituţiei din anul 2010.
  
Potrivit lui Citrea, Curtea de Conturi a cerut Primăriei Sibiu să recupereze banii de la angajaţi.

Directorul a precizat că prin "drepturi speciale" se înţelege "parte din cheltuielile cu hrana, parte din cheltuielile cu ţinuta decentă, parte din cheltuielile de medicamente, parte din cheltuielile cu protecţia muncii", dar şi alte drepturi băneşti. 
   
În aceste condiţii, cei peste 700 de angajaţi ai Primăriei Sibiu au fost înştiinţaţi, în această săptămână, că trebuie să restituie fiecare peste 6.300 de lei.
   
Reprezentanţii Primăriei Sibiu susţin însă că banii au fost acordaţi legal.
   
"Primăria Sibiu a acordat aceste sume de bani în baza unei hotărâri judecătoreşti, obţinută în anul 2005, care specifică în mod clar că aceste drepturi nu sunt de natură salarială, ci sunt drepturi speciale. Fără aceste drepturi speciale, care oricum sunt modeste ca şi cuantum, majoritatea angajaţilor Primăriei Sibiu sunt remuneraţi cu sume sub 700 de lei. Hotărârea judecătorească este cea care validează contractul colectiv de muncă care a generat plata acestor drepturi speciale", a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
   
Ea a precizat că municipalitatea va contesta raportul Curţii de Conturi la instanţele competente.
   
Reprezentantul salariaţilor, liderul de sindicat Călin Bondulescu, a declarat că, din cauza salariilor foarte mici, situaţia multora dintre angajaţii Primăriei este "foarte gravă". El a anunţat că şi sindicatul va contesta în instanţă raportul Curţii de Conturi.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close