Antena 3 CNN Actualitate Angajatorii pot depune solicitări pentru decontarea şomajului tehnic al angajaţilor

Angajatorii pot depune solicitări pentru decontarea şomajului tehnic al angajaţilor

Angajatorii pot depune, de marți, la Ministerul Muncii, solicitare de decontare a şomajului tehnic, a anunțat, luni, șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, după ce OUG privind reglementarea şomajului tehnic a fost publicată, luni.

Angajatorii pot depune solicitări pentru decontarea şomajului tehnic al angajaţilor
Sursa foto: Pixabay.com
30 Mar 2020   •   22:14

Angajatorii pot trimite angajații în șomaj tehnic, din cauza crizei în care se află țara noastră. De marți ei vor putea depune la Ministerul Muncii o solicitare pentru ca Guvernul să deconteze sumele plătite.

„Vreau să vă anunţ că a fost publicată ordonanţa de urgenţă privind reglementarea şomajului tehnic. A fost publicată în această seară (luni seara - n.r.) şi începând de mâine, practic, angajatorii care doresc să depună solicitări pentru decontarea plăţilor pentru angajaţii care au contracte de muncă suspendate, pot depune aceste documente la Ministerul Muncii, în baza unei simple declaraţii pe propria răspundere”, a spus Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului ministru, potrivit Mediafax.

Şi persoanele fizice autorizate sau întreprinderile individuale îşi vor putea deconta 75% din salariu mediu brut pe economie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei Guvernului.

×
Subiecte în articol: somaj tehnic cerere somaj tehnic
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close