Antena 3 CNN Actualitate BNR, anunțul momentului pentru românii cu rate. Când scăpăm de scumpiri

BNR, anunțul momentului pentru românii cu rate. Când scăpăm de scumpiri

Anunţ de ultimă oră pentru românii cu rate. BNR anunţă ce se întâmplă cu banii românilor, ce îi aşteaptă pe anul acesta, dar şi când scăpăm de scumpiri şi la ce să fim atenţi în 2023.

de Cătălina Mănoiu    |    19 Ian 2023   •   11:43

Banca Națională anunță cât se vor mai lupta românii cu scumpirile. Ultimul raport BNR îi avertiza pe români că vor da piept cu cea mai ridicată inflație din ultimii 20 de ani și va crește numărul celor care nu își mai pot plăti ratele.

Potrivit celor mai recente date anunțate de BNR, abia în toamnă aceasta ar putea să scadă sub 10%. "Românii sunt tot mai împovărați de rate, dar vremea dobânzilor mici a trecut", le-a transmis guvernatorul oamenilor.

Un alt semnal de alarmă tras de BNR vizează Guvernul. Cabinetul Ciucă trebuie să țină sub control deficitul bugetar pentru ca românii să nu ajungă "la sapă de lemn". Economiștii Băncii Naționale au semnalat că deficitul bugetar nu este singurul "cartof fierbinte", ci și majorarea costului finanțării ridică serioase provocări.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru buzunarele românilor după ce BNR a majorat dobânda | Ce soluţii avem pentru a face faţă creditelor

Războiul din Ucraina continuă însă să genereze incertitudini și riscuri considerabile la adresa perspectivei activității economice, prin efectele posibil mai mari exercitate asupra puterii de cumpărare și încrederii consumatorilor. Cele mai recente date și analize indică o încetinire semnificativă a creșterii economiei în trimestrul IV 2022, față de intervalul precedent. Spre deosebire de aceeași perioadă a anului anterior, creșterea PIB a continuat să decelereze în trimestrul III 2022 - la 4,0 la sută de la 5,1 la sută în trimestrul II -, rămânând totuși însemnată din perspectivă istorică.

×
Subiecte în articol: rate bancare BNR
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close