Antena 3 CNN Actualitate Aproape 300 de apeluri la 112 din cauza caniculei în Bucureşti

Aproape 300 de apeluri la 112 din cauza caniculei în Bucureşti

Aproape 300 de apeluri la 112 din cauza caniculei în Bucureşti
18 Iul 2010   •   19:14

România a dat în clocot duminică. Numai în Bucureşti, 50 de oameni au leşinat, iar 22 dintre aceştia au căzut în stradă. Aproape 300 de apeluri au fost înregistrate la serviciul de urgenţă 112, pentru intervenţii în cazul unor persoane afectate de căldură.

Oamenii au căutat toată ziua răcoarea pe unde au putut. În parcuri, la ştrand sau doar în locurile cu umbră. Îngheţata s-a vândut ca pâinea caldă.

Medicii ne sfătuiesc ca în zilele caniculare să urmăm câteva reguli simple. ?Să iasă cu o pălăriuţă, cu ceva pe cap, să fie îmbrăcaţi cu haine uşoare, preferabil naturale, bumbac, să aibă o sticluţă cu apă, să se hidrateze corespunzător? ne sfătuieşte Daniela Iordache, medic la serviciul de ambulanţă Ilfov.

Canciula i-a făcut pe cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor să îşi părăsească apartamente pentru o palmă de umbră. Aerul era irespirabil. Şi asfaltul s-a încins până la 40 de grade.

Meteorologii au veşti la fel de arzătoare şi pentru zilele următoare. În sudul şi estul ţării, temperaturile vor atinge pragul caniculei.

Observator

×
Subiecte în articol: canicula 112
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close