Antena 3 CNN Actualitate Arafat, despre medicul care şi-a insultat pacientul bolnav de cancer: Un comportament ieşit din normalitate

Arafat, despre medicul care şi-a insultat pacientul bolnav de cancer: Un comportament ieşit din normalitate

Arafat, despre medicul care şi-a insultat pacientul bolnav de cancer: Un comportament ieşit din normalitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2013   •   21:52

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri seară, că medicul din Cluj care ar fi insultat un pacient a avut un comportament "ieşit din normalitate", ce poate fi sancţionat de Colegiul Medicilor, informează Mediafax.

"Este un comportament ieşit din normalitate. Pacientul are dreptul să-şi schimbe medicul de familie ori de câte ori doreşte. Atitudinea medicului trebuie analizată de Colegiul Medicilor, care este şi îndreptăţit să sancţioneze în astfel de cazuri", a spus Arafat.

AICI ÎNTREAGA POVESTE A MESAJULUI TRIMIS DE CĂTRE MEDICUL DE FAMILIE

Colegiul Medicilor Cluj s-a autosesizat, miercuri, după ce în presa locală a apărut informaţia că un medic de familie i-a trimis un sms unui pacient bolnav de cancer în care l-a făcut pe acesta "nesimţit" şi va declanşa o anchetă disciplinară în cazul medicului.

"Este regretabilă atitudinea medicului respectiv, care aduce atingere corpului medical. Joi şi vineri vom discuta cu medicul respectiv şi îi vom cere un punct de vedere, dar şi cu rudele pacientului în cauză. Vom decide la finalul anchetei sancţiunea care va fi aplicată medicului Mircu", a spus preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, Aurel Bizo.


×
Subiecte în articol: bolnav de cancer Raed Arafat
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close