Antena 3 CNN Actualitate Asociaţia Magistraţilor: CSM a tergiversat inexplicabil numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru

Asociaţia Magistraţilor: CSM a tergiversat inexplicabil numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru

Asociaţia Magistraţilor: CSM a tergiversat inexplicabil numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Aug 2012   •   18:53

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) afirmă că CSM „nu i-a reprezentat în mod cert pe magistraţi“ atunci când a „tergiversat inexplicabil“ numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei. Asociaţia a transmis duminică o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.
 
„Consiliul Superior al Magistraturii, prin poziţia adoptată, greu de înţeles, de a tergiversa în mod inexplicabil finalizarea procedurilor pentru titularizarea dumneavoastră în fruntea Ministerului Justiţiei nu i-a reprezentat în mod cert pe magistraţi. Regretam că membrii reprezentantului autorităţii judecătoreşti nu au avut decenţa de a adresa mulţumiri colegului lor, judecător Mona Maria Pivniceru, pentru activitatea de mai bine de două decenii, desfăşurată în justiţie“, notează AMR în scrisoare, potrivit Agerpres.
   
În context, AMR îşi exprimă speranţa că CSM o va sprijini pe Pivniceru în 'redresarea unui sistem aflat în acută criză de eficienţă şi credibilitate'.
   
„Ne exprimăm speranţa că în eforturile Dumneavoastră veţi fi sprijinită pentru a vă realiza obiectivele şi de către Consiliul Superior al Magistraturii şi de cei ce v-au propus. Ne place să credem că aceştia din urmă nu au încercat doar un exerciţiu de imagine. De asemenea, sprijinul magistraţilor, al societăţii civile, al mass-mediei şi al opiniei publice, sperăm să joace un rol important şi constructiv în acest demers comun“, menţionează AMR în scrisoarea către ministrul Justiţiei.
 
Premierul Victor Ponta a propus-o pe 7 august pe Mona Pivniceru pentru funcţia de ministru al Justiţiei, însă aceasta a putut fi numită abia pe 23 august, după ce Consiliul Superior al Magistraturii s-a reunit în cvorum pentru a lua act de demisia ei din CSM şi din calitatea de magistrat.
   

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close