Antena 3 CNN Actualitate Avocată "FANTOMĂ" în firma avocatului lui Dan Adamescu, mort la metrou

Avocată "FANTOMĂ" în firma avocatului lui Dan Adamescu, mort la metrou

Avocată "FANTOMĂ" în firma avocatului lui Dan Adamescu, mort la metrou
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    24 Mai 2014   •   21:02

Multe semne de întrebare au apărut în legătură cu echipa de avocaţi a omului de afaceri Dan Adamescu. După ce unul dintre avocaţi s-a sinucis zilele trecute, a ieşit la iveală că una dintre avocate nu figurează în Baroul Bucureşti, iar poza ei de pe site-ul firmei este a unei alte persoane, o avocată din Australia.

George Dumitru, avocatul care s-a sinucis la metrou, apare în acte ca fiind plătit pentru servicii de psihoterapie, pe teme de anxietate şi atacuri de panică.

Dan Adamescu a plecat la casa de avocatură fondată de George Dumitru, avocatul care s-a sinucis la metrou, în urmă cu trei ani.

Pe site-ul firmei au fost trecuţi patru avocaţi: George Dumitru, Dana Fatol, Mihaela Dumitru şi Crina Mihai. În Baroul Bucureşti nu există însă niciun un avocat cu numele Crina Mihai. Fotografia ei de pe site-ul casei de avocatură aparţine unei avocate din Australia, Teresa Dodaro, care lucrează la Litigation Experts, o firmă australiană specializata în litigii comerciale şi civile.

Mai mult, textul de prezentare a avocatei Crina Mihai este practic traducerea textului de prezentare a avocatei Teresa Dodaro de pe site-ul din Australia. Pagina de internet a casei de avocatură din Bucureşti a fost şteasă în urmă cu o zi, după ce au ieşit la iveală aceste nereguli.

Juriştii Daniel Onuţe şi Ramona Saplacan, angajaţi ai lui George Dumitru la casa de avocatură, sunt în acelaşi timp şi angajaţi ai lui Dan Adamescu. Onuţe este membru în Consiliul de Administraţie al companiei hoteliere Intercontinental Bucureşti, deţinut de Adamescu. Numele lui apare ca martor în dosarul judecătorilor şi, potrivit anchetei, pare că este unul dintre denunţătorii lui Adamescu.

Ramona Saplacan este jurist la Medien Holding, compania care editează România liberă. Potrivit presei, Ramona Saplacan ar fi sora directorulului general al Medien Holding.

Şi George Dumitru, fondatorul casei de avocatură, era martor în dosarul celor patru judecători, acuzaţi de fapte de corupţie. După audierile de la DNA, avocatul şi-a luat viaţa, la metrou. George Dumitru se ocupa de contractele lui Adamescu, însă actele arată că Dumitru se ocupa şi cu terapia pentru depresie, anxietate şi atacuri de panică.

Se pare că interesul în fima de avocatură era mare pentru astfel de probleme, pentru că a fost angajat chiar şi un psiholog profesionist, Cezar Laurenţiu Cioc, fondatorul unui aşa-numit institut de Cercetare şi Dezvoltare a Potenţialului Uman.

×
Subiecte în articol: dan adamescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close