Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti. Peste 9 milioane de lei alocaţi în 2012 pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic încadrat în clasa I

Bucureşti. Peste 9 milioane de lei alocaţi în 2012 pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic încadrat în clasa I

Bucureşti. Peste 9 milioane de lei alocaţi în 2012 pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic încadrat în clasa I
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Mar 2012   •   11:51

Peste 9 milioane de lei vor fi alocaţi în 2012, de la bugetul statului şi de la bugetul Primăriei Capitalei, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare a imobilelor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic.

În Bucureşti sunt 372 de clădiri expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, marcate cu panouri de avertizare.

Dintre acestea 112 sunt amplasate în zona centrală a Capitalei, pe bulevardele vechi ale oraşului şi pe străzile adiacente, cu clădiri construite înainte de 1940.

Administraţia locală a demarat un program prin care "blocurile cu bulină roşie" sunt supuse consolidării. Totuşi, din diferite motive, foarte puţine au fost într-adevăr consolidate.

Proprietarii caselor cu risc seismic ridicat au fost, nu o dată, principala cauză pentru care acestea nu au fost consolidate. Unii nu au răspuns notificărilor Primăriei privind obligaţiile legale ce le revin pentru reducerea riscului seismic la clădirile din proprietate, alţii refuză depunerea sau semnarea documentelor legale pentru continuarea acţiunilor în condiţiile aprobării deciziei de intervenţie de către majoritaeta coproprietarilor.

De asemenea, unii proprietari nu locuiesc în imobil, în oraş, sau chiar în ţară şi nu-i interesează acţiunea Primăriei. Alţii se răzgândesc pe parcursul derulării acţiunilor.

În cazul în care proprietarul decide să accepte consolidarea clădirilor, Primăria Capitalei pune la dispoziţia acestora "locuinţe de necesitate", unde aceştia să locuiască, pe bază de solicitare individuală.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close