Antena 3 CNN Actualitate Buzău. Numărul utilajelor care intervin în judeţul Buzău a fost suplimentat. 12 localităţi încă sunt blocate

Buzău. Numărul utilajelor care intervin în judeţul Buzău a fost suplimentat. 12 localităţi încă sunt blocate

Buzău. Numărul utilajelor care intervin în judeţul Buzău a fost suplimentat. 12 localităţi încă sunt blocate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Feb 2012   •   12:21

Numărul localităţilor izolate din judeţul Buzău s-a redus după ce utilajele şi militarii mobilizaţi pentru salvarea oamenilor au fost suplimentaţi, conform Mediafax.

Astfel, în prezent, mai sunt 12 localităţi buzoiene blocate în nămeţi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă în Buzău au ajuns circa 14 utilaje mari trimise din sectoarele 3 şi 4 din Bucureşti, dar şi de Uniunea Transportatorilor.

Totodată, s-a suplimentat numărul militarilor şi jandarmilor care intervin pentru a-i ajuta pe oamenii din localităţile calamitate, fiind vorba despre 400 de jandarmi din Buzău şi Prahova, 150 de militari şi 100 de angajaţi ai unei firme de pază.

Totuşi, în continuare sunt mii de oameni în judeţul Buzău care nu mai au alimente şi apă.

"Populaţia se confruntă cu mari probleme: lipsa alimentelor, a medicamentelor, iar intervenţia Armatei şi a Ministerului de Interne trebuie să fie mai fermă. Îi transmit premierului că dacă asceastă luptă se opreşte în acest moment şi nu ne dă bani să dislocăm zăpada şi să o trimitem într-un loc anume, ne vom confrunta în primăvară cu mari inundaţii", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close