Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat de Comisia juridică. Decizia începerii urmăririi penale, amânată

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat de Comisia juridică. Decizia începerii urmăririi penale, amânată

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat de Comisia juridică. Decizia începerii urmăririi penale, amânată
27 Noi 2018   •   12:05

UPDATE Comisia juridică nu ia încă o decizie dacă va aviza începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a fost audiat aproape o oră şi jumătate, dar parlamentarii şi-au luat răgaz să studieze matarialele depuse de preşedintele Seantului. Tăricanu a promis că luni aduce noi documente.

UPDATE Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a ajuns, marţi, la Comisia juridică pentru audierea în cazul solicitării DNA de încuviinţare a urmăririi sale penale.
 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, va fi audiat marţi, începând cu ora 10,00, în Comisia juridică.

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din el preşedintele Senatului a afirmat că acesta "nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri".

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, în urmă cu două săptămâni, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului.

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu audiat
Parteneri
El este Balaurul bondoc, dinozaurul românesc descoperit în Alba
x close