Antena 3 CNN Actualitate CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018, celebrat de Google cu un Doodle special. Scandal uriaș

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018, celebrat de Google cu un Doodle special. Scandal uriaș

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018, celebrat de Google cu un Doodle special. Scandal uriaș
10 Iul 2018   •   00:47

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Federaţia croată de fotbal (HNS) a cerut scuze oficialilor ruşi pentru înregistrarea în care apare jucătorul Domagoj Vida după partida contra Rusiei din sferturile Cupei Mondiale 2018, menţionând că l-a concediat pe membrul delegaţiei sale care a postat pe reţelele de socializare filmuleţul cu spusele fundaşului său. Google celebrează CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 cu un Google Doodle special.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Un filmuleț cu mari probleme

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 După calificarea ţării sale, jucătorul de 29 de ani a strigat "Glorie Ucrainei!", într-un video postat de fostul internaţional croat Ognjen Vukojevic. Cei doi jucători au evoluat în cursul carierei la clubul ucrainean Dinamo Kiev. În înregistrare, Vukojevic adaugă: "Această victorie este pentru Dinamo Kiev şi pentru Ucraina! Tot înainte Croaţia!".

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 ''HNS menţionează că Ognjen Vukojevic a fost concediat şi i s-a retras acreditarea pentru CM. HNS cere scuze Rusiei pentru comportamentul celor doi'', se arată într-un comunicat al Federaţiei croate.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 După ce a examinat înregistrarea, FIFA a decis să-l sancţioneze pe Vida cu un simplu avertisment.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Scuze pentru Rusia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Federaţia de fotbal de la Zagreb a cerut scuze opiniei publice din Rusia pentru "actul unui membru al delegaţiei croate".

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018  Vukojevic şi Vida "şi-au cerut de asemenea scuze pentru mesajele lor care nu aveau ca scop să transmită mesaje politice, dar au putut fi înţelese în acest fel", a indicat comunicatul HNS.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Vida a marcat un gol în prelungirile meciului cu echipa ţării gazdă (2-2 după prelungiri, 4-3 cu Rusia la loviturile de departajare). Acelaşi Vida a transformat lovitura sa de departajare.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 'Mai mulţi parlamentari ruşi au cerut FIFA sancţiuni severe împotriva Croaţiei.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Ce reprezenta sloganul

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 "Glorie Ucrainei" este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici în 2014 şi la o gravă criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2018 Revoluţia a fost urmată de anexarea peninsulei ucrainene de Crimeea de către Rusia şi de izbucnirea unui conflict între forţele guvernului de la Kiev şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei, conflict soldat cu peste 10.000 de morţi.

Croaţia va juca miercuri seara contra Angliei în semifinalele turneului final.

×
Subiecte în articol: Google Doodle doodle
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close