Antena 3 CNN Actualitate Câţi turişti s-au cazat în România în primele şapte luni ale anului

Câţi turişti s-au cazat în România în primele şapte luni ale anului

Câţi turişti s-au cazat în România în primele şapte luni ale anului
Sursa foto: Foto: www.tourismlink.eu
01 Sep 2014   •   13:43
Mai mult de patru milioane şi jumătate de turişti, români şi străini, s-au cazat în România în primele şapte luni ale anului. Din numărul total, românii au reprezentat aproape 77%, iar restul au fost străini, proporţii apropiate de cele din perioada similară a anului trecut.

Ca şi în 2013, europenii au fost cei mai mulţi dintre străinii care au venit în România, adică peste 800.000. Dintre aceştia, ponderea cea mai mare a fost a cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, cu mai mult de 80 de procente.

Şi numărul nopţilor de cazare petrecute de turişti a crescut cu peste 5,8 la sută faţă de anul trecut şi a ajuns la 10,5 milioane. Binenţeles că turiştii români au petrecut cele mai multe nopţi în hotelurile şi pensiunile din ţară, cu peste 8,4 milioane.

Cât despre durata medie a şederii, a fost de 2,4 zile la români şi de 2 zile la cei străini. Şi lunile de vară arată o creştere a numărului de cazări. În iulie 2014, spre exemplu, comparativ cu iulie 2013, sosirile şi înnoptările au înregistrat creşteri cu 3,7 % , respectiv cu 4,1 %.

×
Subiecte în articol: turism turism romania turisti straini
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close