Antena 3 CNN Actualitate Ce au primit minerii de la Complexul Energetic Oltenia după proteste

Ce au primit minerii de la Complexul Energetic Oltenia după proteste

Ce au primit minerii de la Complexul Energetic Oltenia după proteste
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
14 Ian 2019   •   17:27

Preţul energiei ar putea creşte dacă minerii de la Complexul Energetic Oltenia vor continua protestele. Întreruperea lucrului înseamnă reducerea producţia de energie electrică, chiar în cele mai geroase zile din acest an. Iar asta ar duce la creşterea importurilor, la un preţ mai mare.

Ministrul Energiei i-a chemat pe reprezentanţii minerilor la negocieri. În urma negocierilor purtate la ministerul Energiei, minerii au reuşit să obţină o creştere de 12% a salariilor şi voucherele de vacanţă.

Complexul Energetic Oltenia acoperă o treime din producţia internă de energie electrică. Din cauza protestelor, sistemul energetic național este pus în pericol, spun analiştii. ''Principala pondere din aceasta producţia internă la momentul discuţiei noastre este energia electrica produsă pe carbune. Or, taman în zona de cărbune a inzbucnit acum problema. Probleme de natura sindicală, de natura interna a companiei devin incepând de acum probleme naţionale'', a spus Daniel Apostol, director editorial Jurnalul.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close