Antena 3 CNN Actualitate Ce NU a spus la televizor Klaus Iohannis, după CSAT

Ce NU a spus la televizor Klaus Iohannis, după CSAT

Ce NU a spus la televizor Klaus Iohannis, după CSAT
11 Mar 2016   •   20:40

Radu Tudor a comentat, în ediția de vineri seară a emisiunii ''La ordinea zilei'', declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țări. În opinia realizatorului Antena 3, anunțul făcut de Klaus Iohannis este incomplet.

''Era de așteptat ca CSAT-ul să avizeze OUG. În schimb, era de așteptat și ca președintele Iohannis să spună și care este soluția. CSAT-ul este coordonatorul nemijlocit al activității serviciilor de informații din România: SRI și SIE. Dacă se ia o buna componentă a a competenței de interceptări de la Serviciul Român de Informații, ar fi trebuit să spuna CSAT-ul. Am sfătuit Guvernul României sau avizul pe care noi l-am dat este acela de a transfera în cadrul Ministerului public această unitate - s-o aibă cineva, s-o dețină Zgonea. Ideea este e comunicare insuficientă. Președintele afre attribuții directe în domeniul securității naționale ca și președinte CSAT și nu este deloc suficient să spui sunt de acord cu Guvernul. Ok, părerea ta care este, în calitate de președinte al României și al CSAT și în calitate de Comandant al Forțelor Armate'', a spus Radu Tudor. 

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat favorabil ordonanța de urgență referitoare la interceptări, a anunțat, vineri, președintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close