Antena 3 CNN Actualitate Oficial european, anunț major pentru pensiile și salariile românilor. Țara noastră ar putea pierde miliarde de euro din PNRR

Oficial european, anunț major pentru pensiile și salariile românilor. Țara noastră ar putea pierde miliarde de euro din PNRR

România are nevoie de o reformă a taxării, în condițiile în care situația fiscală a țării este o provocare pentru guvern. Acesta este anunțul directorului Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

de Ştefan Petrică    |    20 Mar 2024   •   10:50

Directorul PNRR Céline Gauer a transmis un mesaj autorităților, cu puțin timp în urmă spunea că dacă România nu îndeplinește reformele asumate trebuie să dea banii înapoi în 2026.

A criticat faptul că la noi investițiile sunt întârziate.

Céline Gauer a mai criticat și modul în care au fost făcute numirile la nivelul companiilor de stat și a reamintit autorităților de la București faptul că aceste companii de stat joacă un rol important în economie și ar trebui să aibă persoane care să le conducă în acord cu criteriile de performanță asumate.

După ce se încheie conferința de astăzi, în care sunt analizate reformele din PNRR, Céline Gauer va avea o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, unde vor discuta despre progresele din PNRR.

România are cererea numărul trei de plată, blocată pentru că mai multe reforme nu au fost îndeplinite corespunzător.

Comisia Europeană cere să fie redus pragul pentru IMM-uri care în prezent este de 500 de mii de euro și reamintește faptul că în alte țări pragul pentru firmele mici se ridică la maxim 70 de mii de euro.

Tot cei de la Comisia Europeană cer să fie făcut un management corespunzător pentru companiile din energie și companiile de stat și au vrut ca activitatea RAPPS să fie discretizată și transparentă.

Dacă România nu îndeplinește toate aceste criterii, riscă să piardă 2,7 miliarde de euro din PNRR.

×
Subiecte în articol: România PNRR pensionari
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close