Antena 3 CNN Actualitate Cine l-a "turnat" pe primarul PNL din Râmnicu Vâlcea? Emilian Frâncu a fost reţinut pentru luare de mită

Cine l-a "turnat" pe primarul PNL din Râmnicu Vâlcea? Emilian Frâncu a fost reţinut pentru luare de mită

Cine l-a "turnat" pe primarul PNL din Râmnicu Vâlcea? Emilian Frâncu a fost reţinut pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Apr 2013   •   10:48
Un arhitect din Bucureşti ar fi denunţător în dosarul în care primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost reţinut pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant când primea 50.000 de lei de la administratorul unei firme căreia îi încredinţase un contract, potrivit surse judiciare citate de Mediafax.
 
În dosarul în care este vizat Emilian Frâncu ar exista o înregistrare ambientală între primar şi un arhitect din Capitală, denunţător în acest caz, conform surselor. 
 
În înregistrarea aflată la dosar, primarul îi îndică arhitectului locul în care să fie lăsaţi banii conveniţi, respectiv la secretariatul unei televiziuni locale care aparţine familiei edilului. 
 
Primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, este acuzat că a luat 20.000 de euro mită pentru un contract. Şpaga ar fi fost mascată sub forma unei sponsorizări pentru televiziunea deţinută de primar.
 
Joi dimineaţă a fost realizat flagrantul de către procuroii DNA la sediul televiziunii, cei 20.000 de euro fiind găsiţi în secretariat. Contractul vizat în acest dosar, încheiat de Primăria Râmnicu Vâlcea, are o valoare de 200.000 de euro, pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice.
 
În februarie, Primăria în colaborarea cu Ordinul Arhitecţilor din România, în parterneriat cu filiala teritorială Sibiu - Vâlcea, a lansat un concurs cu premii  pentru cele mai bune soluţii de "Reorganizare şi amenajare a spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea". Din cele 19 proiecte depuse, 17 au fost acceptate să intre în concurs. Câştigătorul premiul întâi, în valoare de 4.500 de euro, a fost desemnat proiectul "Simbol de identitate" al arhitectului  Sorin Dragoş Popescu, din Bucureşti. 
 
În acest caz a fost vehiculat şi numele omului de afaceri Georgică Cornu, ca fiind denunţător al primarului Frâncu.
 
Vineri dimineaţă, Georgică Cornu a declarat că firma sa are cu Primăria Râmnicu Vâlcea un contract de construire a unui pasaj, în valoare de  aproximativ 17 milioane de lei, însă nu el este cel care l-a denunţat pe primarul Emilian Frâncu pentru luare de mită şi că denunţătorul ar fi un arhitect din Bucureşti.

Vezi declaraţia de avere a lui Emilian Frâncu

Frâncu a fost ales primar al municipiului Râmnicu Vâlcea în iunie 2012.
 
Sâmbătă vor fi organizate alegeri în PNL Râmnicu Vâlcea, iar singurul care şi-a depus candidatura până acum este Emilian Frâncu. 


 

×
Subiecte în articol: arhitect
Parteneri
Cât vor plăti românii în plus la facturi, dacă se elimină plafonarea
x close