Antena 3 CNN Actualitate Controale dure la terasele din Capitală: ''Sunt amenajate mai mult decât ilegal. Nu se respectă nimic!''

Controale dure la terasele din Capitală: ''Sunt amenajate mai mult decât ilegal. Nu se respectă nimic!''

Proprietarii de magazine, restaurante și terase au cerut program prelungit de Revelion până la ora 1 în Capitală. Prefectul Traian Berbeceanu le-a spus celor din HoReCa, faptul că astfel de decizii trebuie luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul.

Controale dure la terasele din Capitală: ''Sunt amenajate mai mult decât ilegal. Nu se respectă nimic!''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    15 Dec 2020   •   18:30

Mai mult, Traian Berbeceanu, a spus că vor fi luate măsuri severe pentru terasele unde nu se respectă normele împotriva răspândirii coronavirusului.

''S-au transformat de fapt în spații închise, în adevărate cluburi în care se organizează petreceri''

''Nu se respectă în mod deosebit măsurile sanitare și restricțiile în ceea ce privește acele terase amenajate mai mult de cât ilegal, adică nu sunt terase deschise au pereți din pastic, din sticlă, și efectiv sunt niște spații închise emertice. Nu se respectă nici numărul de mese și scaune în interior. Nu se respectă nici portul maștii, nici distanța fizică, practic, nu se respectă niciuna dintre reglementări şi s-au transformat de fapt în spații închise, în adevărate cluburi în care se organizează petreceri și care sunt în opinia noastră și a specialiștilor, surse importante de contaminare.

Intenționăm ca prin suplimentarea efectivelor, prin controale susținute de toate structurile, cu atribuții în acest sens, să eliminăm aceste situații, pentru ca nu toți din industrica HoReCa să fie afectați. Din cele pe care le-am aflat (...) se solicită ca pe perioadă Sărbătorilor să fie prelungit programul, dar nu este atribuția Comitetului Muncipal pentru Situații de Urgență.

În terase, în hoteluri, în supermarketuri, în mall-uri, toți au solcitat suplimentara programului

Cei de la HoReCa au sustinut și am fost de acord și noi, că respectând măsurile aflate în vigoare, putem să ajungem la un indice de contaminare scăzut care să permită ulterior, fără a stabili un orizont de timp, ulterior să putem să revenim și la măsuri mai blânde'', a anunţat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close