Antena 3 CNN Actualitate Craiova. Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, pentru deţinere şi comercializare de ţigări de contrabandă

Craiova. Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, pentru deţinere şi comercializare de ţigări de contrabandă

Craiova. Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, pentru deţinere şi comercializare de ţigări de contrabandă
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Sep 2012   •   10:33

Doi bărbaţi din Craiova au fost reţinuţi de poliţiştii doljeni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi comercializare de ţigări de contrabandă.
   
Potrivit IPJ Dolj, vineri, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Dolj, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Craiova, iar la două  imobile deţinute sau folosite sub diverse forme de Florin S., de 38, şi Marin V., de 54 de ani, ambii din Craiova, au fost identificate 16.176 pachete de ţigări, diverse mărci, fără timbru de marcaj românesc ori cu timbre din Republica Muntenegru.
   
Poliţiştii au stabilit că ţigările au fost achiziţionate, depozitate şi urmau a fi comercializate de cei doi în localităţi din Dolj, printre care şi în municipiul Craiova.
   
ţigările au fost predate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, care a stabilit că prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata accizelor şi taxelor vamale în cauză se ridică la suma de 115.997 lei.
   
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea de ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, deţinerea, depozitarea şi vânzarea de astfel de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă, iar sâmbătă urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă.
   
IPJ Dolj susţine că la luarea măsurii  de reţinere a celor doi s-a avut în vedere şi faptul că aceştia au mai făcut obiectul unor cercetări sau sancţiuni contravenţionale privind comercializarea de ţigări provenite din contrabandă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close