Antena 3 CNN Actualitate Cultură Artiştii români, despre moartea lui Dinică: Dumnezeu vrea să facă un teatru în ceruri (VIDEO)

Artiştii români, despre moartea lui Dinică: Dumnezeu vrea să facă un teatru în ceruri (VIDEO)

Artiştii români, despre moartea lui Dinică: Dumnezeu vrea să facă un teatru în ceruri (VIDEO)
Sursa foto: Gheorghe Dinica
10 Noi 2009   •   14:28

Lumea artistică din România este mai săracă, după ce un alt artist de valoare, Gheorghe Dinică, a încetat din viaţă. Moartea lui Gheorghe Dinică a produs suferinţă în rândul admiratorilor şi, mai ales, în rândul colegilor actorului.

În timp ce comenta trecerea în nefiinţă a artistului la Antena 3, actorul Vladimir Găitan a fost sufocat de lacrimi.

?Nu realizăm ce se întâmplă. Suntem sub impresia suferinţei lui prelungite. Vom realiza foarte repede ce gol imens lasă acest uriaş actor. Încep să cred că Dumnezeu şi-a pus în gând să facă un teatru acolo sus în ceruri, pentru că prea îi adună pe cei mai buni şi mai minunaţi actori!?

M-am bucurat de prietenia lui în ultimii ani şi am avut o vacanţă superbă în vara asta. Şi îmi vin o grămadă de amintiri, nu pot să concep că Gigi nu mai este cu noi. Dumnezeu să-l odihnească!?
VLADIMIR GĂITAN, DESPRE MOARTEA LUI GHEORGHE DINICĂ:



Şi Nelu Ploieşteanu a fost cuprins de tristeţe la aflarea veştii că Gheorghe Dinică a murit. Ghorghe Dinică şi Nelu Ploieşteanu au colaborat la un album de muzică de petrecere şi erau buni prieteni.

?Au plecat doi monştri sacri, mai urmez eu acum. Sunt consternat. Nu mă aşteptam să fie aşa de rău. Asta-i viaţa!?, a spus muzicianul.

NELU PLOIEŞTEANU VORBEŞTE DESPRE PRIETENUL DINICĂ


Marin Moraru nu şi-a putut stăpâni lacrimile atunci când a aflat de moartea lui Gheorghe Dinică.

?E o veste cutremurătoare. Mai mult de 50 de ani din viaţa mea am fost împreună cu Dinică. A murit fratele meu de suflet şi a luat cu el o parte din mine. Un mare om, un mare actor. La revedere, Dinică!?, a spus printre lacrimi partenerul maestrului din piesa ?Tache, Ianke şi Cadâr?.



MARIN MORARU NU ŞI-A PUTUT STĂPÂNI LACRIMILE:


Sergiu Nicolaescu a spus în direct la Antena 3 că regretă trecerea în nefiinţă a lui Gheorghe Dinică, un actor ?mereu potrivit în orice rol?.

"Era un om extraordinar. Un actor veşnic potrivit indiferent de rol. Am amintiri deosebite de la foarte multe filme. Trebuie să recunosc că aproape îl confund cu mine."

SERGIU NICOLAESCU, DESPRE MAESTRU: "ERA UN OM EXTRAORDINAR"


Alexandru Arşinel a declarat că Gheorghe Dinică a fost actorul la care a ţinut cel mai mult. ?Durerea este cumplită când se întâmplă să dispară un actor atât de mare. Ceva s-a rupt în mine. S-a dus omul pe care l-am apreciat şi l-am admirat.?


ALEXANDRUL ARŞINEL: S-A DUS ACTORUL LA CARE AM ŢINUT CEL MAI MULT


Actorul Horaţiu Mălăele l-a descris pe Gheorghe Dinică ca fiind "un actor nepereche şi un prieten drag". "Gigi Dinică a plecat pentru un timp pentru ca noi, cei rămaşi, să-l vedem mai bine. Dumnezeu să-l odihnească!".

Florina Cercel a spus că, prin moartea lui Gheorghe Dinică, nu a dispărut doar un mare actor, ci şi un mare om şi prieten. ?Am sperat într-o minune, care nu s-a întâmplat?

FLORINA CERCEL: A DISPĂRUT UN MARE OM



Un alt nume mare al scenei româneşti, Draga Olteanu Matei, şi-a exprimat regretul pentru trecerea în nefiinţă a lui Gheorghe Dinică. ?Nu o să moară niciodată, el s-a născut cu nemurirea. A fost cel mai mare actor de după război şi un prieten devotat?, a spus actriţa în direct la Antena 3.

DRAGA OLTEANU MATEI: GHEORGHE DINICĂ NU O SĂ MOARĂ NICIODATĂ



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dinica
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close