Antena 3 CNN Actualitate Cultură Biserica Icoanei: Un ultim omagiu adus maestrului Gheorghe Dinică (FOTO)

Biserica Icoanei: Un ultim omagiu adus maestrului Gheorghe Dinică (FOTO)

Biserica Icoanei: Un ultim omagiu adus maestrului Gheorghe Dinică (FOTO)
Sursa foto: Gheorghe Dinica a fost depus miercuri la Biserica Icoanei
11 Noi 2009   •   17:12

Gheorghe Dinică va fi înmormântat vineri, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor. Trupul neînsufleţit al artistului a fost depus miercuri, la Biserica Icoanei din Capitală.

Mai multe personalităţi ale lumii teatrului, colegi cu marele actor pe parcursului carierei acestuia au venit rând pe rând la biserica din centrul Bucureştiului, pentru a-i aduce un omagiu, o floare sau o lumânare celui care a fost Gheorghe Dinică.





În curtea bisericii Icoanei, Gabriela Dinică, soţia actorului, îmbrăcata în negru, cu faţa înlăcrimată şi tristeţea care a acaparat-o de când inima actorului a încetat să mai bată, a fost miercuri alături de acesta, pentru a-l conduce pe ultimul drum.



Discretă, înconjurată de prieteni şi familie, ca lacrimile sale să nu beneficieze de expunerea în blitzul ziariştilor prezenţi la biserică, fără excese publice de durere, soţia lui Dinică i-a întâmpinat pe cei care au fost colegii atâtea zeci de ani cu soţul său.







Printre personalităţile care au venit miercuri să aprindă lumânări pentru Gheorghe Dinică şi să verse o lacrimă în umbră lângă sicriu s-au numărat Radu Beligan, Alexandru Bindea, dar şi Manuela Hărăbor.







Dar nu numai aceştia au depus miercuri lacrimi, lumânări şi jerbe sau flori, ci şi oameni obişnuiţi, care au fost admiratorii lui Gheorghe Dinică.



Înainte de funeralii, trupul artistului va fi depus în foaierul Teatrului Naţional.

Una din aleile principale ale cimitirului Bellu va purta numele actorului Gheorghe Dinică, potrivit Administraţiei Cimitirelor din cadrul Primăriei Capitalei. Detaliile legate de funeraliile actorului urmează să fie stabilite miercuri de familia acestuia.

Gheorghe Dinică s-a stins din viaţă marţi, la vârsta de 75 de ani.

Cunoscutul actor a fost internat în spital pe 22 octombrie, fiind diagnosticat cu bronhopneumonie severă şi o afecţiune renală. Iniţial, medicii au vorbit de o uşoară ameliorare a stării sale de sănătate, dar după mai multe zile petrecute în spital şi în ciuda eforturilor depuse de doctori, Gheorghe Dinică nu a răspuns tratamentului administrat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dinica înmormântare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close