Antena 3 CNN Actualitate Cultură Bucureşti, capitala muzicii clasice pentru o săptămână. Peste 60 de candidaţi, în cursa pentru „Le Grand Prix de l’Opera”

Bucureşti, capitala muzicii clasice pentru o săptămână. Peste 60 de candidaţi, în cursa pentru „Le Grand Prix de l’Opera”

Bucureşti, capitala muzicii clasice pentru o săptămână. Peste 60 de candidaţi, în cursa pentru „Le Grand Prix de l’Opera”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Iun 2014   •   11:22

Timp de o săptămână, Bucureştiul este capitala muzicii clasice. Pentru al doilea an, Opera Naţională găzduieşte cel mai important eveniment: Concursul Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l'Opera". 

Un număr de 60 de candidaţi din 18 ţări participă la acest concurs, iar gala laureaţilor va avea loc duminică la Sala Radio.
 
Competiţia se adresează tinerilor solişti de operă cărora le oferă oportunitatea de a interpreta roluri principale în producţii ale Operei Naţionale Bucureşti şi ale altor teatre lirice europene.  
 
Juriul concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l'Opera" este format din mari personalităţi emblematice ale lumii muzicale internaţionale. Printre ei se numără şi Ioan Holender, cel mai longeviv director din istoria Operei de Stat din Viena.
 
Pe lângă premii de peste 13.000 de euro, concurenţii au şansa de a câştiga contracte de spectacole şi înregistrări.  
 

×
Subiecte în articol: Opera
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close