Antena 3 CNN Actualitate Cultură Casa memorială Maria Lătăreţu, uitată de autorităţi şi reamenajată de localnici

Casa memorială Maria Lătăreţu, uitată de autorităţi şi reamenajată de localnici

Casa memorială Maria Lătăreţu, uitată de autorităţi şi reamenajată de localnici
Sursa foto: Foto: tripreview.wordpress.com
02 Noi 2011   •   10:32

Campania "Salvaţi casele memoriale!" continuă cu un nou material despre dezinteresul autorităţilor faţă de valorile naţionale. Inaugurată de mai bine de 5 ani, Casa memorială Maria Lătăreţu nu s-a bucurat de atenţia autorităţilor.

După îndelungi presiuni din partea nurorii ei, timp în care moştenirea rămasă de la artistă a fost pusă în pericol, imobilul a fost trecut în subordinea Muzeului judeţean din Gorj. Nici aşa turiştii nu dau năvală. Cel mai probabil, pentru că ei nici măcar nu ştiu de existenţa acestui muzeu.

Cei care par să aprecieze cel mai mult valoarea casei memoriale sunt localnicii din comună, care au ajutat cum au putut la amenajarea muzeului.

Este cu atât mai trist că muzeul nu se bucură de atenţie, cu cât Maria Lătăreţu punea mare preţ pe cămin.

"Casa în care am deschis ochii pe lume era mică, săracă, cu doar două încăperi. Dar Raiul meu era grădina casei: avea un gard de jur-împrejur, cu stobori împletiţi cu nuiele, iar în ea sădise mama o mulţime de trandafiri, nalbe, garoafe, gherghine şi o tufă de liliac. În ea cântau toate păsările din lume, aşa de frumos, că am vrut să cânt şi eu ca ele!".

 

×
Subiecte în articol: Campanie localnici muzeu
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close