Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cavaleri în armură, spectacole de teatru şi căsătorii de probă la Festivalul de Artă Medievală de la Sighişoara

Cavaleri în armură, spectacole de teatru şi căsătorii de probă la Festivalul de Artă Medievală de la Sighişoara

Cavaleri în armură, spectacole de teatru şi căsătorii de probă la Festivalul de Artă Medievală de la Sighişoara
Sursa foto: sighisoara
25 Iul 2009   •   18:34

Povestea continuă în cetatea Sighişoarei. În ciuda arşiţei, mulţimea a umplut până la refuz străduţele singurei cetăţi medievale încă locuită din Europa de Sud-Est. La Sighişoara are loc zilele acestea cea de a XVII-a ediţie a festivalului de artă medievală.

Miile de turişti au avut de ales între spectacolele oferite de participanţii la festival şi sutele de tarabe cu suveniruri. Zilele acestea, la Sighişoara, s-a vândut şi s-a cumpărat orice. Până şi potcoave fără pereche în lume.

Ca şi în urmă cu câteva sute de ani, cavalerii medievali au încrucişat săbiile pentru a cuceri inima domniţelor. Între două bătălii, eroii în armură şi-au tras însă sufletul la umbră, în compania hangiţelor şi a halbelor pline.

Pentru îndrăgostiţi, mai marii cetăţii au oficiat căsătorii de probă. ?Legământul? cu termen de 1000 de zile a fost la mare căutare printre cei prezenţi la festival.

Petrecerea va continua în cetatea Sichişoara până duminică seară când festivalul medieval va fi declarat închis.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sighisoara
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close